POTREBNI DOBROVOLJCI: Mlava preti Kostolcu, Antić poziva na odbranu!
Foto: Kurir

POTREBNI DOBROVOLJCI: Mlava preti Kostolcu, Antić poziva na odbranu!

Srbija -
Koristim priliku da pozovem i građane Kosotolca i Požarevca da pomognu u odbrani tog, za nas značajnog energetskog sistema". "Sada je odbrana "Kostolca" u pitanju, tamo su sada zaposleni iz "Kostolca" i vojska, rekao je Antić

BEOGRAD - Ministar energetike Srbije Aleksandar Antić izjavio je večeras da je termoelektrana "Kostolac" u opasnosti zbog izlivanja reke Mlave, koja je probila branu na nekoliko kilometara od termoelektrane i napreduje u njenom pravcu.

"Sada je odbrana "Kostolca" u pitanju, tamo su sada zaposleni iz "Kostolca" i vojska. Koristim ovu priliku da pozovem i građane Kosotolca i Požarevca da pomognu u odbrani tog, za nas značajnog energetskog sistema", rekao je Antić za Televiziju Pink.

On je kazao da Blok B Termoelektrane "Nikola Tesla" prizvodi 500 megavata električne energije, što je dovoljno za održavanje stabilnosti energetskog sistema, ali i da je neophodno da građani racionalno troše struju. Antić je ponovio da ne postoji nikakva odluka o restrikcijama struje i da, prema svim prognozama, za tim neće biti potrebe, ali da se okolnosti menjaju iz minuta u minut.

"Mi pravimo procenu u odnosu na sve te situacije, ali u svakom od tih scenarija mi ćemo obezbediti našim sugrađanima snabdevanje električnom energijom", istakao je ministar energetike.

Kako je rekao, tokom današnjeg dana na mrežu je ponovo priključen najveći deo Srbije koji nije bio potopljen, a imao je probleme sa strujom, uključujući 97-98 odsto domaćinstava u Lazarevcu, Ljig, Paraćin i najveći deo problema u Svilajncu.

Antić je rekao da bi Srbija sada izvozila struju ili povećavala zalihe uglja, ali je zbog nevremena morala da uvozi električnu energiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track