Marković: U subotu bi trebalo da počne proizvodnje u TENT-u A

EPS

Marković: U subotu bi trebalo da počne proizvodnje u TENT-u A

Srbija -
Marković je novinarima, nakon posete Dispečarskom centru EPS-a sa potpredsednicom vlade Zoranom Mihajlović, rekao da je snadbevanje strujom potrošača u Beogradu i Srbiji stabilno i da se odvija u sigurnijim uslovima nego od pre četiri-pet dana

Predsednik Nadzornog odbora EPS-a Aca Marković najavio je danas da bi u subotu trebalo da se pokrene proizvodnja u Termoeletrani Nikola Tesla A (TENT) i da bi već za vikend EPS mogao da obezbedi kompletno snadbevanje električnom energijom Srbije iz svog elektroenergetskog sistema.

Marković je novinarima, nakon posete Dispečarskom centru EPS-a sa potpredsednicom vlade Zoranom Mihajlović, rekao da je snadbevanje strujom potrošača u Beogradu i Srbiji stabilno i da se odvija u sigurnijim uslovima nego od pre četiri-pet dana.

"Tako da sa velikom sigurnošću tvrdimo da će ta stablnost ovih dana biti maksimalna i da nema razloga za neko drugačije razmišljanje", rekao je Marković.

On je naveo da je EPS preduzeo sve mere da iz sopstvenih pogona obezbedi proizvodnju i distribuciju električne energije.

"Nadamo se, s obzirom da pripremamo kapacitete u TENT-u A, da ćemo u subotu krenuti sa prvim blokovima na mreži", istakao je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track