LJAJIĆ OBEĆAO POMOĆ VLADE: U Bajinoj Bašti uništeno 300 kuća!
Foto: Printskrin Yt

Poplave, klizišta

LJAJIĆ OBEĆAO POMOĆ VLADE: U Bajinoj Bašti uništeno 300 kuća!

Srbija -
Dok u samom gradu situacija nije dramatična, u okolnim selima i zaseocima klizišta su pokrenula čitava brda, a oko 300 kuća je uništeno ili toliko oštećeno da više nije za upotreb

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obišao je danas područje opštine Bajina Bašta, gde je s lokalnim čelnicima razgovarao o situaciji i posledicama katastrofalnih padavina i klizišta.

Dok u samom gradu situacija nije dramatična, u okolnim selima i zaseocima klizišta su pokrenula čitava brda, a oko 300 kuća je uništeno ili toliko oštećeno da više nije za upotrebu.

Lokalni putevi u okolini Bajine Bašte su u veoma lošem stanju, mestimično potpuno prekinuti klizištima ili izmenjenim rečnim tokovima ili zatrpani odronima, te je kretanje i dalje veoma otežano.

“Još nema procene štete, opšinski krizni štab radi na tome, ali je očigledno da je reč o ogromnoj materijalnoj šteti, pre svega inftrastrukturnih objekata, poljoprivrednog zemljišta i kuća”, rekao je Ljajić.

On je obećao da će Vlada Srbije obezbediti pomoć, pre svega u građevinskom materijalu, i da će učiniti sve kako bi što pre bile sanirane posledice štete.

Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović rekao je da je najveća potreba za gorivom i građevinskim materijalom, dok je snabdevanje električnom energijom normalizovano.

Opštine Čajetina i Nova Varoš poslale su, prema njegovim rečima, pomoć u ljudstvu i opremi. Filipović je dodao da su sada najpotrebnije građevinske mašine za sanaciju puteva i terena, ali da postoji problem sa uvođenjem teške mehanizacije jer je teren još rastresit.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track