MINISTAR ZDRAVLJA LONČAR: Situacija u Obrenovcu pod kontrolom, neophodna oprema!
Foto: Dado Djilas

Poplave u Srbiji

MINISTAR ZDRAVLJA LONČAR: Situacija u Obrenovcu pod kontrolom, neophodna oprema!

Srbija -
Uspevamo, zahvaljujući ljudima i donacijama koje nam pomažu, da izađemo u susret svakome kome je potrebna medicinska pomoć, rekao je Zlatibor Lončar

OBRENOVAC - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je situacija pod kontrolom u Obrenovcu kada je reč o zaštiti od infekcija i apelovao na građane i preduzeća da u skladu sa svojim mogućnostima doniraju zaštitnu opremu. Lončar, koji je obišao Obrenovac i razgovarao sa predstavnicima Kriznog štaba u tom gradu, izjavio je Tanjugu da su danas tražena potencijalna žarišta infekcije poput mesara i ribarnica i da su počeli da se stvaraju uslovi za dezinfekciju pojedinih delova Obrenovca.

Govoreći o lekovima za stanovništvo ugroženo u poplavama, Lončar je dodao da je za sada kada je reč o tome, sve pod kontrolom. "Trenutno ovde imamo sve lekove koji su neophodni, i pored toga što se troše mnogo veće količine nego u normalnim situacijama... Uspevamo, zahvaljujući ljudima i donacijama koje nam pomažu, da izađemo u susret svakome kome je potrebna medicinska pomoć", rekao je Lončar.

Kada je reč o povratku meštana Obrenovca u svoje kuće i stanove, poručio je da je važno sačekati da ih nadležni pozovu i da će moći da se vrate tek kada dobiju dozvolu. "Tek kada dobiju dozvolu da je sigurno, tada će početi sa vraćanjem stanovništva, ali ne žena i dece, već u početku samo odraslih muškaraca. To je najbitnije, žene i deca će moći da se vrate tek kada prođe sve ovo", rekao je Lončar i poručio da je veoma važno da se meštani ugroženih područja pridržavaju saveta nadležnih.

Ministar zdravlja je i apelovao na sva preduzeća i ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima dostave ekipama u Obrenovcu zaštitnu opremu kako bi većim kapacitetom moglo da se nastavi sa sanacijom tog i okolnih mesta.

"Pošto ima više posla nego što su naši kapaciteti, neophodna nam je zaštitna oprema u vidu mantila, čizama, rukavica, kapa i maski. Sve koji su u mogućnosti molim da tu opremu donesu u Obrenovac kako bismo sa još većim kapacitetom nastavili da radimo na raščišćavanju", poručio je Lončar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track