RUS I SRBIN BRAĆA ZAUVEK: Kurir spojio Iliju i njegovog spasioca Valerija!
Foto: Dragana Udovicic

Dirljiv susret

RUS I SRBIN BRAĆA ZAUVEK: Kurir spojio Iliju i njegovog spasioca Valerija!

Srbija -
Valerij Loktionov je skočio s mosta na glavu i uspeo da izvuče Iliju iz vode u Obrenovcu
1 / 2 Foto: Dragana Udovicic

BEOGRAD - Dirljiv susret.Ekipa Kurira juče je sa srpskim spasiocem Ilijom Dragoslavićem, koji je sa nekoliko dobrovoljaca iz Zemuna spasavao Obrenovčane, otišla u Šabac kako bi zahvalio ruskom heroju Valeriju Loktionovu, koji mu je u petak spasao život skočivši s mosta u vodu. Iako su se sreli samo jednom u katastrofalnim uslovima, odmah su se prepoznali.- Valerij, beskrajno ti hvala. Moja porodica i ja ćemo ti biti zahvalni do kraja života - rekao je Ilija, nakon čega je čvrsto zagrlio Valerija.Nekoliko trenutaka samo su gledali jedan drugog, a onda je Ilija predao poklone koje je spremio za ruskog heroja.Darovi za heroja- Valerij, poklanjam ti ikonu, domaću srpsku rakiju koju je pekao moj otac, grb Srbije rađen duborezom i ovu zastavu koja uvek treba da te podseća na dan kad si pomogao srpskom narodu - kaže Ilija.Valerij je sa osmehom na licu, beskrajno zahvalan, primio poklone i rekao da, kada je spasavao Iliju, nije razmišljao o svom životu.- Kad sam video da te nosi bujica, bez razmišljanja sam skočio s mosta. Nisam ni pomišljao na svoj život i veruj mi, koliko god da te je voda nosila - ostao bih pored tebe. Bilo mi je drago i bio sam presrećan što sam uspeo da stignem do tebe jer sam video da si bio na ivici snage - kaže Valerij.

Ilija kaže da je mislio da će umreti kad ga je bujica odnela ispod mosta.- Zaista sam mislio da neću preživeti, da neću isplivati na drugu stranu mosta, ali kad sam video da neki čovek skače na glavu, bilo mi je lakše. Znao sam da će on da me spase čim je tako odlučno skočio. Tih nekoliko trenutaka zaista su bili kao večnost, ali zahvaljujući ruskom heroju ja sam danas živ - sa suzama u očima kaže Ilija i dodaje da bi opet otišao da spasava svoj narod.Ne kaje se- Opet bih isto uradio, a znam da bi i ruski spasioci, jer su se borili za ljudske živote kao za svoju porodicu - kaže Ilija.Podsetimo, Valerij Loktionov skočio je s Obrenovačkog mosta i od sigurne smrti spasao Iliju. Njegov prijatelj Aleksandar Gurin spasao je majku i ćerku koje su takođe pale sa skutera.

PokloniRAKIJA I BROJANICA ZA GURINAIlija Dragoslavić juče je spremio poklone i za Aleksandra Gurina, čoveka koji je spasao majku i ćerku koje su se prevrnule sa skutera.- Rakija i brojanica su za vas. Hvala vama mnogo što ste pomogli ženama. Beskrajno vam hvala - kaže Ilija.Gurin je oduševljeno primio poklone i rekao da nema razloga za zahvalnost.- To je naš posao, to bismo uvek uradili - kaže Gurin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track