Ješić: Zaštićena sva naselja u Sremu

Opasnost prolazi

Ješić: Zaštićena sva naselja u Sremu

Srbija -
Za 48 sati izgrađeno 40 kilometara privremenih nasipa

SREMSKA MITROVICA - Prolazi opasnost.Komandant Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Goran Ješić izjavio je da se na području Srema očekuje prestanak opasnosti od poplava u naredna tri dana.

Ješić je rekao da je kota Save na ušću Bosuta niža od odbrambenih linija okolnih naselja i da su tehničkim merama maksimalno zaštićena sva naselja. On je rekao da je danas održan tehnički sastanak sa predstavnicima hrvatske vodoprivrede sa kojima je dogovorena puna saradnja i razmena bitnih podataka u ugroženim područjima.

- Dogovorili smo punu saradnju sa kolegama iz hrvatske vodoprivrede. Oni će zatvoriti proboj nasipa u Rajevom selu, čime će potpuno zaustaviti priliv vode iz Hrvatske na našu teritoriju - rekao je Ješić, dodajući da se to očekuje u utorak.

Prema njegovim rečima, sva naseljena mesta u zoni odgovornosti Pokrajinskog štaba za vanredne situacije zaštićena su lokalizacionim nasipima do maksimalne kote odbrane. On je istakao da je za potrebe zaštite sela Sremska Rača, Bosut, Višnjićevo i Morović za 48 sati izgrađeno više od 40 kilometara privremenih nasipa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track