TRSTENIK: Šteta od poplava 545 miliona dinara
Foto: Fonet

Komisija za procenu štete

TRSTENIK: Šteta od poplava 545 miliona dinara

Srbija -
Imajući u vidu da se poljoprivredom u Trsteniku bavi preko polovine stanovništva, jasno je da će se najozbiljnije posledice osetiti upravo u ovoj oblasti

TRSTENIK - Šteta u opštini Trstenik procenjena je na 545 miliona dinara, objavila je danas ta opština.

Kako se navodi u saopštenju, prema Komisiji za procenu štete u opštini Trstenik, najveća šteta pričinjena je na poljoprivrednom zemljištu i iznosi blizu 400 miliona dinara.

"Imajući u vidu da se poljoprivredom u Trsteniku bavi preko polovine stanovništva, jasno je da će se najozbiljnije posledice osetiti upravo u ovoj oblasti", izjavio je predsednik Opštine Trstenik Miroslav Aleksić.

On je naveo da šteta koju je Trstenik pretrpeo na infrastrukturi iznosi preko 152 miliona dinara, od čega je najveću štetu, od oko 85 miliona, pretrpelo izvorište sa kojeg se grad snabdevao vodom. "Po preporuci Vlade formirali smo tri komisije - za infrastrukturu, stambene objekte i poljoprivredu. Sve tri komisije su u roku završile svoj posao i danas će izveštaj biti dostavljen Republičkoj komisiji za procenu štete", rekao je predsednik Opštine Trstenik Miroslav Aleksić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja