RASPUST 6. JUNA: Skraćena školska godina u Malom Zvorniku
Foto: Zoran Šaponjić

Štab za vanredne situacije

RASPUST 6. JUNA: Skraćena školska godina u Malom Zvorniku

Srbija -
Zbog klizišta prevoz dece do i od škole, organizovan je minibusom i kombijem u policijskoj pratnji

MALI ZVORNIK - Nastava za osnovce i srednjoškolce u Malom Zvorniku biće skraćena i umesto do 13. juna, kako je predviđeno školskim kalendarom, trajaće do 6. juna.

Opštinski štab za vanredne situacije odlučio je da školska godina bude skraćena za sedam dana, prvenstveno zbog bezbednosti đaka.

Klizište kod Starog mosta, od 16. maja kada je aktivirano, preseklo je sve komunikacije s centrom Malog Zvornika, gde se može doći samo peške, iz Bosne i Hercegovine, preko brane Hidroelektrane "Zvornik".

Deca iz donjeg dela Malog Zvornika u škole idu od benzinske pumpe MN, preko graničnih prelaza Novi most u Srbiji, Karakaj u Republici Srpskoj, susednog Zvornika i Hidroelektrane "Zvornik" do škola u centru mesta. Prevoz dece prevoz do i od škole, organizovan je minibusom i kombijem u policijskoj pratnji.

Zbog vanredne situacije izazvane poplavama i klizištima nastava u osnovnoj i srednjoj školi u Malom Zvorniku prekinuta je sedam dana, pa nastavljena u ponedeljak 26. maja. Odvija se samo u jednoj, prepodnevnoj smeni od 8 do 13 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track