RADNE AKCIJE PONOVO U MODI: Udarnici sa poslom kreću prvo u Paraćinu!
Foto: Tanjug

Okupljanje u utorak 3.juna

RADNE AKCIJE PONOVO U MODI: Udarnici sa poslom kreću prvo u Paraćinu!

Srbija -
Za prvu volontersku radnu akciju (VORA) biće potrebno okupiti 50 volontera za fizičke poslove - 20 akcijaša bi radili na dezinfekciji poplavljenih objekata i kuća, pa je potrebno da imaju sopstvene gumene čizme i zaštitnu masku

BEOGRAD - Volonterski centar Vojvodine (VCV) u saradnji sa lokalnom zajednicom Paraćina, pozvao je građane da se prijave na prvu u nizu volonterskih radnih akcija, koja počinje u utorak 3. juna u Paraćinu.

Za prvu volontersku radnu akciju (VORA) biće potrebno okupiti 50 volontera za fizičke poslove - 20 akcijaša bi radili na dezinfekciji poplavljenih objekata i kuća, pa je potrebno da imaju sopstvene gumene čizme i zaštitnu masku.

Na poslovima čišćenja i iznošenja nameštaja, kao i ostalih predmeta iz poplavljenih objekata i kuća radilo bi 20 volontera, a poželjno je da sa sobom ponesu sopstvenu lopatu i metlu.

U kriznom štabu u Opštini Paraćin radilo bi 10 akcijaša na poslovima utovara, istovara, razvrstavanja.Hrana je obezbeđena, smeštaj je organizovan u sportskoj hali, potrebno je poneti svoju vrednu i podlogu za spavanje a ukoliko je moguće sa sobom poneti i sopstveni pribor za jelo.

Put do Paraćina akcijaši će za sada morati sami da organizuju jer je Volonterski centar Vojvodine u pregovorima sa prevoznicima i pokušava da obezbedi besplatan prevoz, ali je to još uvek neizvesno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track