VODA ODNELA SVE: Kad sam stigla u Obrenovac, moji su već bili mrtvi!
Foto: Dragana Udovičić

Na nemačkim vestima čula strašne vesti

VODA ODNELA SVE: Kad sam stigla u Obrenovac, moji su već bili mrtvi!

Srbija -
Slobodanka Đorđević iz Nemačke, čiji su dever Radivoje i njegova žena Leposava izgubili život u strašnoj poplavi, danima je na lekovima za smirenje jer joj je voda odnela i rodbinu i imovinu
1 / 2 Foto: Dragana Udovičić

BEOGRAD - Kao u filmu strave i užasa.Nisam verovala kad sam na nemačkim vestima čula da je Srbija potopljena. Mislila sam da nemački novinari preuveličavaju stvari. Međutim, kad sam videla stravične snimke mog rodnog Obrenovca, shvatila sam da je stvar ozbiljna. Pokušala sam da dobijem jetrvu i rođenog brata mog pokojnog muža, ali nisu mi se javljali. Nisam ni slutila da su se utopili.

Mesto nesreće...U ovoj kući su se udavili Radivoje i Leposava
Mesto nesreće...U ovoj kući su se udavili Radivoje i Leposava

Strašne vestiOvako je svoju priču za Kurir započela Slobodanka Đorđević (62), čiji su dever Radivoje Đorđević (74) i njegova žena Leposava (68) izgubili život u strašnoj poplavi koja je zadesila Obrenovac. Kako kaže, kad je čula strašne vesti, spakovala je samo osnovne stvari, kupila avionsku kartu i došla u Srbiju. Umesto zagrljaja najdražih u porodičnoj kući u Obrenovcu, sačekale su je najstrašnije vesti i prizor.- Komšije su mi rekle da Leposava i Radivoje nisu preživeli. Pa i kako bi, voda im je došla skoro do plafona, jadni, nisu stigli da se evakuišu. Oni su bili stari ljudi, verovatno nisu znali šta ih je snašlo, ko zna koliko su se namučili dok im je voda sve više i više ulazila u kuću. Samo goli zidovi ostali. Tuga božja - kroz suze priča Slobodanka dok nam pokazuje šta je ostalo od kuće.Ona kaže da joj je najgore to što više neće imati gde da dođe iz Nemačke sa svojom decom.

Sve uništeno...Porodična kuća Đorđevića
Sve uništeno...Porodična kuća Đorđevića

Sve rade sami- Pričali su da će nam neko pomoći da ovo očistimo, ali nema nikog. Pogledajte, sve ovo sam ja iznela sa ove dve moje ruke. Najgore od svega je to što ja moram da se vratim u Nemačku, tamo me čeka posao, neću moći da čekam ovde da mi neko proceni štetu. Duša me boli što više neću imati gde da dođem kako bih otišla na groblje i svom mužu, koji je pre pet godina umro, zapalila sveću - kaže Slobodanka.Nesrećna žena kaže da ne zna kako će sve ovo preživeti i da je zbog cele situacije danima na injekcijama i tabletama za smirenje.- Još u Nemačkoj, kad sam čula šta se dogodilo, završila sam na klinici. Zaista mi nije dobro i ne znam kako da se nosim sa ovolikim bolom. Trenutno sam na injekcijama koje sadrže dva odsto morfijuma i na tabletama za smirenje - očajna je Slobodanka.Samo ponavlja da joj je voda odnela sve, pa čak i porodične fotografije koje su joj bile jedina uspomena na nastradalu rodbinu.

MukaBORE SE SA PSIHIČKIM PROBLEMIMAMeštani Obrenovca kažu da je sve više onih koji imaju teške psihičke probleme, jer ne mogu da se pomire sa činjenicom da su sve izgubili.- Ovde u Ulici Strahinjića Bana više od polovine je zatražilo pomoć psihijatra jer imaju ozbiljne psihičke probleme. Ljudi ne mogu da poveruju da su ono što su stvarali godinama za jedan dan izgubili - kaže jedan Obrenovčanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track