Prijem kod Pajtića: Srem od poplava branili istinski junaci
Foto: Tanjug

Svečanost u Novom Sadu

Prijem kod Pajtića: Srem od poplava branili istinski junaci

Srbija -
Hvala vam za sve noći probdevene pored nasipa, vi ste naši heroji, rekao je predsednik vojvođanske vlade
1 / 3 Foto: Tanjug

NOVI SAD - Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić priredio je danas prijem za radnike vodoprivrednih preduzeća koji su radili na odbrani od poplava u pokrajini, ocenivši da su svi oni koji su nadljudskim naporima uspeli da odbrane Srem od poplava "istinski junaci".

"Samo jedno selo u Vojvodini je, nažalost, poplavljeno, ali to nije samo, jer i jedna poplavljena kuća previše", rekao je Pajtić dodajući da lično i kao predsednik pokrajinske vlade oseća obavezu da izrazi zahvalnost svima onima koji su doprineli odbrani od poplava.

Pajtić je posebno zahvalio ljudima iz JVP "Vode Vojvodine", ali i iz privatnih preduzeća kao što su "Rapid", "Karin komerc", i "Lafaž" jer su, kako je rekao, značajno doprineli odbrani od poplava i odrekli se sopstvenog profita u korist ugroženih područja.

"Hvala vam za sve noći probdevene pored nasipa, vi ste naši heroji", rekao je Pajtić u zgradi pokrajinske vlade, dodajući da narodna izreka kaže da se "na muci poznaju junaci" a da su svi oni koji su nadljudskim naporima uspeli da odbrane Srem od poplava "istinski junaci".

Govoreći o slučaju sela Jamena koje jedino branioci nisu uspeli da odbrane od poplava u Sremu, Pajtić je rekao da je naložio da se u roku od šest meseci sprovede obnova sela, kako bi ono izgledalo kao pre poplave.

"Dobrom organizacijom spasen je svaki život u Vojvodini što je najbitnije, minimalizovana je šteta, a uspeli smo na vreme da evakuišemo i stanovništvo iz ugroženih naselja", istakao je Pajtić, ponovivši da su upravo ljudi koji su radili na nasipima heroji ovih odbrana od poplava.

Pajtić je pojedincima i predstavnicima firmi uručio zahvalnice pokrajinske vlade za učinjeno tokom odbrane od poplave.Učesnici odbrane od poplava - zaposleni u vodoprivredi na prijem su došli obučeni u bele majice na kojima je sa prednje strane naslikano srce probodeno strelom i natpisom "Sava 2014", a na poleđini je ispisano "JVP Vode Vojvodine, odbrana od poplava 2014".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track