NEOPOZIVO: Gradonačelnik Kraljeva podneo ostavku
Foto: Wikipedia

Iz zdravstvenih razloga

NEOPOZIVO: Gradonačelnik Kraljeva podneo ostavku

Srbija -
Nikakvih pritisaka na mene nije bilo, ni od stranačkih ili nekih drugih organa. Odluka je isključivo moja, to je lični čin, rekao je Dragan Jovanović

KRALJEVO - Gradonačelnik Kraljeva Dragan Jovanović podneo je danas ostavku na tu funkciju zbog, kako je rekao, zdravstvenih razloga.

Jovanović, koji je na mesto gradonačelnika izabran kao kandidat Srpske napredne stranke, rekao je na konferenciji za novinare da je o ostavci obavestio predsednika Skupštine Kraljeva i stranačke organe.

"Odlučio sam da podnesem neopozivu ostavku na mesto gradonačelnika Kraljeva i to isključivo iz zdravstvenih razloga. Nikakvih pritisaka na mene nije bilo, ni od stranačkih ili nekih drugih organa. Odluka je isključivo moja, to je lični čin", rekao je Jovanović.

Ostavka, kako je rekao, nema nikakave veze sa zahtevom za njegovom smenom od strane predsednika mesnih zajednica zbog neadekvatnog reagovanja tokom nedavnih poplava, jer se on ne oseća odgovornim.

"Ostavku podnosim isključivo iz zdravstvenih razloga jer sve ovo je na mene ostavilo dubokog traga. Mislite da mi je bilo milo kada sam otišao u Grdicu i video te ljude kako stoje ispred svojih kuća i nemaju gde da udju. To je sve ostavilo posledice na mene", ponovio je još jednom Jovanović.

On je istakao da u ovom trenutku ne razmišlja o odborničkom mestu i da će se definitivno vratiti u prosvetu. Govoreći o svom i radu kriznog štaba tokom poplava, Jovanović je još jednom ponovio da smatra da su reagovali pravovremeno i da sve priče koje postoje kako nisu reagovali na vreme apsolutno ne stoje.

"Mislim da smo jedan od prvih gradova koji je stao na noge, prvi smo uradili dezinfekciju, zaprašivanje od komaraca, obezbedili oko 100 miliona za pomoć ugroženom stanovništvu", naglasio je sada već bivši gradonačelnik Kraljeva.

Predsednik Gradskog odbora SNS Zoran Bojanić rekao je da Jovanović i dalje ostaje potpredsednik tog odbora, da je u svemu što je radio imao maksimalnu podršku stranke i da će funkciju gradonačelnika obavljati do izbora novog.

"Postoji zakonski rok od 30 dana u kome Skupština grada Kraljeva mora da izabere novog gradonačelnika. U tom periodu dogovorćemo se i za novo Gradsko veće, potpredsednike, zamenika gradonačelnika, u svakom slučaju grad će funkcionisati normalno", rekao je Bojanić.

On je dodao da SNS ima kandidata za novog gradonačelnika, ali nije želeo da kaže o kome se radi.

Govoreći o saradnji sa koalicionim partnerom Novom Srbijom, čiji odbornik i predsednik mesne zajednice Grdica upućuje najviše kritika na rad gradonačelnika, Bojanić je objasnio da se ta stranka ogradila od njegovog samostalnog delovanja.

NS je saopštila da to nisu stavovi stranke, da podržavaju gradonačelnika i politiku koja se vodi na nivou grada, dodao je on.

"Ružno je govoriti da neko ko je deo vlasti kritikuje tu vlast za nečinjenje nečega što bi predsednik mesne zajednice prvo trebalo da uradi", zaključio je Bojanić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track