Kolo srpskih sestara: Srbi iz Nemačke poslali pomoć poplavljenima
Foto: Milen đorđević

Udruženje Srba „Vuk Karadžić“

Kolo srpskih sestara: Srbi iz Nemačke poslali pomoć poplavljenima

Srbija -
Pomoć se sastoji se od higijenskih sredstava, sredstava za dezinfekciju, vode, prehrambenih namirnica, dečje hrane, pelena za decu i odrasle. Ukupna vrednost pomoći iznosi 3,5 hiljade evra

PROKUPLJE- Udruženje Srba „Vuk Karadžić“ iz nemačkog grada Lindaua poslalo je prokupačkom mesnom odboru Kola srpskih sestara pomoć, koja je namenjena porodicama koje su pretrpele štetu od poplave.

Pomoć se sastoji se od higijenskih sredstava, sredstava za dezinfekciju, vode, prehrambenih namirnica, dečje hrane, pelena za decu i odrasle. Ukupna vrednost pomoći iznosi 3,5 hiljade evra.

"Na inicijativu Srba koji žive u tom gradu prikupljeno je 10 kamiona pomoći za stanovništvo u poplavljenim područjima u Srbiji i Republici Srpskoj. Zahvaljujući ljudima iz ovog kraja deo te pomoći stigla je i žiteljima Prokuplja, koji su pretrpeli štetu uoči Vaskrsa u prvom poplavnom talasu koji je zahvatio Srtbiju", rekla je Gorica Trkulja, predsednik Kola srpskih sestara, mesne podružnice Prokuplje.

Govoreći o načinu raspodele pomoći ona je objasnila da će pomoć biti podeljena u saradnji sa Crvenim krstom.

"Prilikom podele paketa mi ćemo se upoznati sa potrebama svake porodice, pa ćemo im pripremiti sredstva i namirnice koje su im potrebne", kazala je Trkulja i navela da će porodice sa bebama dobiti pelene i dečju hranu, dok će nepokretnima biti obezbeđene pelene za odrasle, zapravo sagledaće se pojedinačne potrebe.

Inače, Kolo srpskih sestara u Prokuplju je osnovano pre 19 godina i za to vreme njegove članice organizovale su veliki broj humanitarnih akcija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track