RHMZ: Vodostaj raste na više od 20 reka u Srbiji!
Foto: Lucani, Printskrin

Obilne padavine

RHMZ: Vodostaj raste na više od 20 reka u Srbiji!

Srbija -
Porast vodostaja je prognoziran na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Ljigu, Drini, Limu, Jadru, Moravici, Bjelici, Ibru, gornjem toku Zapadne Morave, Jasenici, Resavi, Lugomiru, Belici, Toplici, Jablanici i Veternici

BEOGRAD - Na više od 20 reka u Srbiji, od danas do 21. juna vodostaji će biti u manjem porastu, upozorio je Republički hdirometeorloški zavod.

Danas i sutra porast vodostaja je prognoziran na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Ljigu, Drini, Limu, Jadru, Moravici, Bjelici, Ibru, gornjem toku Zapadne Morave, Jasenici, Resavi, Lugomiru, Belici, Toplici, Jablanici i Veternici.Na Mlavi, Peku, Crnom i Belom Timoku, gornjem toku Južne Morave, Nišavi i na Vlasini od danas do 21. juna "vodostaji će takođe biti u manjem porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa".

Na vodotocima bujičnog karaktera ovih reka, od danas do 21. juna očekuju se kratkotrajni nagli porasti vodostaja, naveo je RHMZ u upozorenju na svom sajtu.

Nakon obilnih padavina protekle noći, nivo reke Bjelice ubrzano raste, i već je došlo do izlivanja u Turici, a neposredna opasnost postoji i u Viči.

Šef kriznog štaba i predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović alarmirao je štabove po mesnim zajednicama, pa su njihovi članovi trenutno na terenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja