NOVI SAD: Regata sa 70 lađa isplovila prema Titelu
Foto: KURIR

Plovidba Dunavom

NOVI SAD: Regata sa 70 lađa isplovila prema Titelu

Srbija -
Ovogodišnja šesta regata će u narednih 10 dana preći 310 kilometara Dunava, Tise i bačkih kanala, a događaj je međunarodnog karaktera, jer pored domaćih učesnika plove i nautičari iz Hrvatske, Slovenije i Austrije

NOVI SAD - Oko 70 lađa sa približno 180 članova posade isplovilo je jutros na Dunav iz Novog Sada prema Titelu, u okviru ovogodišnje regate koju organizuje Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine.

Ovogodišnja šesta regata će u narednih 10 dana preći 310 kilometara Dunava, Tise i bačkih kanala, a događaj je međunarodnog karaktera, jer pored domaćih učesnika plove i nautičari iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Ruta regate, koja je počela u Novom Sadu, nastavlja putem Titela, Aradca, Novog Bečeja, Bečeja, Srbobrana, Ruskog Krstura, Karavukova, Bačkog Novog Sela i na kraju Banoštora, odakle se ponovo vraća u Novi Sad. Učesnici regate će u svakom od mesta kroz koje budu prolazili imati priliku da učestvuju u zanimljivim programima i upoznaju se sa načinom života i tradicijom meštana, a u organizaciji lokalnih samouprava.

Rekreativnu regatu preduzeće Vode Vojvodine tradicionalno organizuje povodom Međunarodnog dana Dunava, 29. juna, kako bi promovišalo plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track