(FOTO) HAOS NA ULICAMA MITROVICE: Pogledajte sukobe Albanaca sa pripadnicima snaga Kfora i policije!
Foto: Twitter

Ima više povređenih

(FOTO) HAOS NA ULICAMA MITROVICE: Pogledajte sukobe Albanaca sa pripadnicima snaga Kfora i policije!

Srbija -
Albanci su zasuli kamenicama pripadnike kosovske policije i pripadnike Kfora koji su na odgovorili suzavcem i šok bombama
1 / 5 Foto: Twitter

U južnom delu Kosovske Mitrovice došlo je do žestokih sukoba između nekoliko stotina Albanaca koji se protive izgradnji "Parka mira" na tom mostu i pripadnika kosovske policije i Kfora.

Ceo prostor oko mosta nemoguće videti od suzavca koji je upotrebljen nad demonstrantima.

Albanci su zasuli kamenicama pripadnike kosovske policije i pripadnike Kfora koji su na odgovorili suzavcem i šok bombama.

Dve jake detonacije jedna za drugom su se čule pre nekoliko momenata kao posledica eksplozije jednog vozila koje je zapaljeno.

Suzavac na demonstrante, pored pripadnika Kosovske policije, sada bacaju i pripadnici Euleksa.

U blizini mosta i na samom mostu preko Ibra, stacionirane su jake snage interventne jedinice kosovske policije, kao i pripadnici anmeričkog, italijanskog i poljskog kontigenta KFOR.

(EPK)

Povređeno 13 policajaca i šest demonstranata

Tokom protesta i sukoba u južnom delu Kosovske Mitrovice kod glavnog mosta na Ibru, povređeno je 13 policijaca i šest demonstranata, povređena su i dva novinara, zapaljena četiri službena vozila, a do sada je uhapšeno pet osoba, javljaju večeras prištinski mediji.

"Bilans današnjih protesta i sukoba u južnom delu Kosovske Mitrovice je 13 povređenih policajaca i šest povređenih demonstranata", izjavio je portparol komande kosovske policije za južni deo Mitrovice Avni Zahiti.

Zahiti je naveo, kako prenose mediji, da je do sada uhapšeno pet osoba, a da izveštaj policije još nije konačan.

"Kao posledica upotrebe zapaljivih sredstava od strane demonstranata zapaljena su četiri vozila - dva kosovske policije, jedno Euleksa i jedno Unmika", rekao je Zahiti.

Prema navodima prištinskih medija, tokom sukoba policije i demonstranata Albanaca povređena su i dva novinara - Fatona Ismajlija iz "Expreša" kamenom u glavu pogodili su demonstranata, dok je novinara Behara Mustafu pretukla grupe od 10 osoba koji su demonstrirali.

Albanci iz južne Kosovske Mitrovice organizovali su protest kod mosta na Ibru zbog izgradnje "Parka mira", koji je pre nekoliko dana podignut na glavnom ibarskom mostu u ovom gradu, nakon što je sa njega prethodno uklonjena betonska barikada.

Došlo je do sukoba sa kordonom policije koja je obezbeđivala protest. Demonstranti su zasuli kamenicama i flašama pripadnike kosovske policije i Euleksa koji su odgovorili suzavcem i šok bombama kako bi rasterali demonstrante.

Na glavnom ibarskom mostu i dalje su stacionarani pripadnici američkog Kfora, a sa severne strane mosta nalaze se pripadnici kosovske policije i Euleksa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track