Jagodina: Napad na komarce i sa neba i sa zemlje
Foto: Rojters

Opkoljeni

Jagodina: Napad na komarce i sa neba i sa zemlje

Srbija -
Na području Pomoravskog okruga i u gradovima na Velikoj Moravi Jagodini, Ćupriji, Paraćinu i Svilajncu nema zaraženih virusom "zapadnog Nila"

JAGODINA - Na području Pomoravskog okruga, pre svega opština uz Veliku Moravu, Resavu i Crnicu koje su bile zahvaćene poplavama, nekoliko dana traje intenzivno suzbijanje komaraca avionskim tretiranjem ali i uređajima sa zemlje.

Uz obale reka i područja gde je "ležala" voda, zaprašuju se parkovi i izletišta gde boravi veliki broj ljudi, rekli su u opštinskim komunalnim službama.

Načelnik Centra za kontrolu zaraznih bolesti Zavoda za javno zdravlje "Pomoravlje" u Ćupriji epidemilog dr Vesna Stefanović izjavila je da na području Pomoravskog okruga i u gradovima na Velikoj Moravi Jagodini, Ćupriji, Paraćinu i Svilajncu nema zaraženih virusom "zapadnog Nila".

Nama zaraženih ni u Despotovcu i Rekovcu, opštinama u sastavu Pomoravskog okruga, koji su nešto dalje od Velike Morave, dodala je ona.

"Dobili smo sva uputsta u slučaju pojave sa karakterističnim simptomima i kako treba reagovati "ali do sada kod nas nema ništa, situacija je uredna", rekla je Stefanović.

Nismo imali nikakvu prijavu koja bi upućivala na nešto slično i sa kliničkom slikom koju ispoljava ova bolest, a niti laboratorijskih potvrda o prisustvu ovog virusa kod pacijenata u ovom regionu, istakla je Stefanović. Ona je dodala da se situacija pomno prati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track