Vučić: Izgradnja prvih kuća za poplavljene na Vidovdan 28. juna
Foto: Tanjug

Dobijaju naknadu od države

Vučić: Izgradnja prvih kuća za poplavljene na Vidovdan 28. juna

Srbija -
Završavamo u najhitnijem mogućem roku procene, zajedno sa EU i UN, kako ne bi bilo krađa i pljačke i čim to okončamo građani koji su pretrpeli štetu će dobiti 2.000 evra, naveo je premijer

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će građani koji su pretrpeli štetu od poplava dobiti naknadu od države kada se završi procena celokupne štete i da očekuje početak izgradnje prvih kuća na Vidovdan 28. juna.

Vučić je, upitan kada će biti isplaćeno 2.000 evra koje su obećane građanima, rekao da će novac od države dobiti građani koji su pretpreli štetu, a ne svi i da će se raditi sve kako ne bi bilo pljačke i malverazija.

On je ponovio da se procena štete radi zajedno sa Ujedinjenim nacijama i Evropskom unijom kako ne bi bilo zloupotreba i kako se ne bi ponovila situacija posle zemljotresa u Kraljevu i okolini Valjeva.

"To neće da bude bacano iz aviona. Završavamo u najhitnijem mogućem roku procene, zajedno sa EU i UN, kako ne bi bilo krađa i pljačke i čim to okončamo građani će dobiti novac", rekao je Vučić i dodao da očekuje da već ove subote počne izgradnja kuća.

Upitan da li postoji mogućnost da se ukine porez na humanitarnu pomoć koja dolazi iz Srbije kao što je to učinjeno sa onom koja dolazi iz inostranstva, Vučić je rekao da država pokušava da predupredi svaku zloupotrebu. Kako je rekao, ta mogućnost postoji, ali je dodao i da razume ministarstvo finansija i da se nailazilo na različite zloupotrebe.

"Stideli biste se na šta smo spremni, šta su ljudi radili i čime su se bavili", istakao je premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track