NIŠ: Pas lutalica ugrizao devojčicu na čairskom bazenu!
Foto: Rojters

Provukli se ispod ograde

NIŠ: Pas lutalica ugrizao devojčicu na čairskom bazenu!

Srbija -
Dve su verzije prema kojima je došlo do napada. Prema prvoj zvaničnoj verziji pas je devojčicu ogrebao i ugrizao za butinu, ali nije reč o teškim povredama, dok svedoci tvrde o napadu tri psa, od koji je jdan pobegao

NIŠ - Kupači na otvorenim bazenima u niškom Čairu burno su reagovali nakon što je pas lutalica u četvrtak oko 18,30h u dvorištu bazena napao devojčicu.

Prema podacima koje je Hitna pomoć dostavila policiji, pas je devojčicu ogrebao i ugrizao za butinu, ali nije reč o "teškim povredama". Međutim, dok svedoci tvrde da su desetogodišnje dete napala tri psa, u Sportskom centru "Čair" kažu da je reč o jednom psu, koji je odmah pobegao.

Direktor SC "Čair" Dragan Perić kaže da psi lutalice, koji se okupljaju pored susednog pomoćnog fudbalskog terena, pokušavaju da se provuku kroz rupe u ogradi bazena. Zbog toga se, dodaje, vrše svakodnevne i detaljne kontrole ograde duž celog bazena.

- Ovde se desilo da je neko kuče potkopalo rupu kod odbojkaških terena, izletelo nakratko, ogrebalo devojčicu, ona je vrisnula i ono je odmah pobeglo - kaže Perić. Perić kaže da je reč o problemu koji traje veoma dugo, ali da je Sportski centar "nemoćan da ga reši".

Na pitanje da li to znači da je ugrožena bezbednost kupača, Perić nije imao konkretan odgovor.

- Verujte da radimo sve što možemo. Nekoliko puta smo zvali šintersku službu, svakodnevno proveravamo ogradu, pojačali smo dežurstva, ali više od toga ne možemo da učinimo - kaže Perić.On dodaje da će u ponedeljak tražiti hitan sastanak sa gradonačelnikom i JKP "Medijanom" koja upravlja šinterskom službom.

( Južne vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track