35.000 SA PDV: Meštani Topole sami kupili protivgradne rakete!
Foto: Beta

Nisu hteli da čekaju

35.000 SA PDV: Meštani Topole sami kupili protivgradne rakete!

Srbija -
Odziv u akciji bio je odličan - 98 odsto meštana. Bilo je i predloga da svako domaćinstvo priloži onoliko novca koliko košta jedna protivgradna raketa, kako bi zaštitili svoju proizvodnju i kako bi mirno spavali

KRAGUJEVAC - Meštani pet sela u opštini Topola sakupili su novac i sami kupili protivgradne rakete kako bi zaštitili svoje voćanjake i njive.

Meštani Vinče, Blaznave, Plaskovca, Bora i Mitrovčića davali su pojedinačne priloge od 2.000 dinara pa naviše, koliko je ko imao, i do danas su tako nabavili 35 protivgradnih raketa čija je cena sa PDV-om, po raketi, 35.000 dinara.

"Prošlogodišnje iskustvo kada nam je ceo rod uništen, jer nije bilo dovoljno protivgradnih raketa, i ovogodišnji nestabilni vremenski uslovi razlozi su zbog kojih smo se organizovali i sami nabavili protivgradne rakete", izjavio je poljoprivrednik iz Vinče, Mirko Radovanović.

On je kaže da je odziv u akciji bio odličan, odazvalo se 98 odsto meštana. Dodaje da je čak bilo predloga da svako domaćinstvo priloži onoliko novca koliko košta jedna protivgradna raketa, kako bi zaštitili svoju proizvodnju i kako bi mirno spavali.

Predsednik opštine Topola Dragan Jovanović kaže da je opština početkom godine kupila 50 protivgradnih raketa, ali su sve potrošene.

"Prema novom zakonu o javnim nabavkama jedan isti proizvod ne možemo dva puta da nabavljamo tokom godine, zbog čega sam meštanima predložio da sami sakupe novac, a da će im opština, kao gradjanskoj inicijativi, na svaki dinar dati još jedan, što smo i uradili", rekao je Jovanović.

Naglašavajući da je dobijena saglasnost od Sektora za vanredne situacije MUP-a da meštani sami kupe protivgradne rakete, Jovanović je dodao da su se ovih dana javili i meštani Ovsišta i Božurnje koji, takodje, žele da skupe novac i da kupe protivgradne rakete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track