KRALJEVO: Porez ne plaća više od polovine građana
Foto: Wikipedia

Neplatiše

KRALJEVO: Porez ne plaća više od polovine građana

Srbija -
Od ukupno 3,6 milijardi dinara, koliko je planirano da se na godišnjem nivou "slije" u budžet Grada Kraljeva, u prvih šest meseci ostvareno je svega 40 odsto, izjavio je zamenik gradonacelnika Milun Jovanović

KRALJEVO - Od ukupno 3,6 milijardi dinara, koliko je planirano da se na godišnjem nivou "slije" u budžet Grada Kraljeva, u prvih šest meseci ostvareno je svega 40 odsto, izjavio je zamenik gradonacelnika Milun Jovanović precizirajuću da je najviše podbacila naplata poreza na imovinu fizičkih lica.

"Naplata poreza na imovinu građana u ovoj godini, ostvarena je sa svega 19 odsto, dok je kod pravnih lica bila nešto bolja i iznosi 25 odsto. Veliki problem je nastao, jer smo planirali da od neneplaćenih 1,4 milijardi dinara za korišćenje građevinskog zemljišta, naplatimo bar 500 miliona dinara. Ali, realizacija je bila samo jedan odsto", kaže Jovanović.

Prema njegovim rečima, u Kraljevu ima dosta neprijavljenih objekata, pa čak i čitavih stambenih zgrada.

"Broj novih poreskih obveznika je kao postojeći. Zato ćemo izdvojiti 20 miliona dinara za javne radove, kako bi mladi, nezaposleni, bili angažovani u poreskoj administraciji, na popisu neprijavljeneimovine", najavio je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track