GAŠIĆ U UŽICU: Kompletno rukovodstvo grada da podnese ostavku!
Foto: Fonet

Problem sa vodom za piće

GAŠIĆ U UŽICU: Kompletno rukovodstvo grada da podnese ostavku!

Srbija -
"Neodgovoran odnos prema građanima Užica nije dopustiv i Vlada Srbije neće dozvoliti da se bilo gde lokalno rukovodstvo tako odnosi prema poslu i zdravlju građana Srbije", naveo je Gašić

UŽICE - Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da Vlada Srbije insistira na hitnoj ostavci kompletnog rukvodstva Grada Užica i gradonačelnika zbog ponovne zabrane korišćenja vode za piće.

"Neodgovoran odnos prema građanima Užica nije dopustiv i Vlada Srbije neće dozvoliti da se bilo gde lokalno rukovodstvo tako odnosi prema poslu i zdravlju građana Srbije", naveo je Gašić.

On je posle sastanka s gradskim rukovodstvom Užica rekao da građani ne mogu biti taoci neodgovorne politike i da je moralno da funkcioneri podnesu ostavku.

"Neoprostivo je da se akcident ponovi posle ogromne pomoći Vlade Srbije i ogromnih novčanih sredstava da se normalizuje život u Užicu u januaru mesecu", rekao je ministar odbrane.

Gašić je dodao da politička nadgornjavanja više ne mogu da postoje u Užicu i ma ko da je kriv za nestašicu vode i član bilo koje političke partije, neka je i Srpska napredna stranka (SNS), mora da snosi odgovornost, ali da to ne znači uvođenje privremene uprave u grad.

"Ohrabruje što su poslednje analize vode jako dobre što ukazuje na to da će problem vode biti brzo rešen, ali su greške koje su činjene u prethodnom periodu neoprostive i zato kao Vlada insistiramo na sednici Gradske skupštine Užica gde bi se gradonačelnik povukao sa funkcije", rekao je Gašić.

On je naveo da kao predstavnik Vlade insistira da tužilaštvo i policija do kraja istraže da li je ljudski faktor kriv za nastalu situaciju sa vodom u Užicu.

Gradonačelnik Užica Saša Milošević (SNS) koji je već dva puta usmeno podnosio ostavku najavio je danas da će ostavku zvanično podneti na vanrednoj sednici Gradske skupštine koja bi mogla biti održana u petak ili u ponedeljak.

On je obavestio javnost da je nivo cijanobakterija na izvorištu i fabrici "nula" i da će Užičani za par dana dobiti vodu za piće. Ministarstvo odbrane uputiće danas pomoć Bolnici u Užicu kako bi od sutra mogla da radi dijalize, a sastanku u Užicu danas je prisustvovao i načelnik Generaštaba Ljubiša Diković.

Republička sanitarna inspekcija zabranila je upotrebu vode za piće u Užicu sa alternativnog izvorišta Sušičko vrelo u subotu, 19. jula zbog pojave algi i nematoda (mikroorganizama koji žive u vodi). Takođe zbog zagađenja, krajem decembra 2013. je zabranjeno snabdevanje Užica vodom iz drugog izvora - akumulacije Vrutci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track