Lebane: Malverzacijama sačuvali fotelje
Foto: Kurir Štampano

Sede na dve stolice

Lebane: Malverzacijama sačuvali fotelje

Srbija -
Predsednik opštine vratio pomoćnike na posao uprkos nalogu Agencije za borbu protiv korupcije o njihovoj smeni

BEOGRAD - Rukovodstvo opštine Lebane s predsednikom Goranom Janjićem na čelu - osim što ne štedi na nabavci goriva i pića, o čemu je Kurir juče pisao - krši i zakon.

Kako saznajemo, Agencija za borbu protiv korupcije naložila je u junu Janjiću da razreši dužnosti dvojicu pomoćnika Ivana Bogdanovića i Dragana Miljkovića zbog toga što su u sukobu interesa, pošto su istovremeno i odbornici u Skupštini opštine Lebane.Pošto po sili zakona njihova javna funkcija pomoćnika prestaje osam dana od donošenja rešenja Agencije za borbu protiv korupcije, predsednik opštine pomoćnike je smenio 8. jula i o tome obavestio Agenciju. Da li zbog toga što bez Bogdanovića i Miljkovića ne može da funkcioniše ili zbog nečeg drugog, tek ih je Janjić posle samo šest dana, tačnije 14. jula, ponovo imenovao za pomoćnike.Srđan Živković, predsednik Opštinskog odbora SNS, za Kurir kaže da su se iz njegove stranke pre nekoliko dana ponovo obratili Agenciji za borbu protiv korupcije.- Goran Janjić je ponovo postavio za pomoćnike iste ljude da bi zadržao funkciju predsednika opštine. Ukoliko bi oni dali ostavku na odbornička mesta u Skupštini, on bi izgubio vlast u opštini jer bi ta njihova mesta zauzeli ljudi iz opozicije - kaže Živković za Kurir.U Agenciji za borbu protiv korupcije Kuriru je potvrđeno da su protiv dvojice funkcionera opštine Lebane Prekršajnom sudu u Leskovcu podneli zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog kršenja Zakona o Agenciji.- Od opštine Lebane dobili smo rešenja kojima su navedeni funkcioneri razrešeni funkcije - kažu u Agenciji i dodaju da je u toku provera zakonitosti ponovnog postavljanja ove dvojice funkcionera na iste funkcije.(S. T.)

Na proveriTRAŽILI SAGLASNOST OD AGENCIJEU kabinetu predsednika opštine Gorana Janjića rečeno nam je da je on u Beogradu, pa su nas uputili na predsednika Skupštine opštine Srđana Jovića.- Imenovana lica su u roku od tri dana od imenovanja na funkciju zatražila od Agencije za borbu protiv korupcije saglasnost da obavljaju obe funkcije zbog potrebe službe. Očekujemo odgovor od Agencije i, šta god ona naloži, to će biti ispoštovano - kaže Jović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja