GORNJI MILANOVAC: Prodavnice i staračka domaćinstva meta lopova
Foto: Kurir

Meštani u strahu

GORNJI MILANOVAC: Prodavnice i staračka domaćinstva meta lopova

Srbija -
Odbornik u skupštini Gornjeg Milanovca Boško Milovanović rekao je povodom učestalih krađa i straha koji je zavladao među meštanima desetak sela da neadekvatne kazne, koje su za manje vrednosti ukradene robe i oslobađajuće, utiču na takvo ponašanje lopova

GORNJI MILANOVAC - Prodavnice i staračka domaćinstva u selima pranjanskog kraja na padinama Suvobora na meti su lopova, što je, kako navode iz Skupštine opštine Gornji Milanovac, posledica blagih kazni za manje količine ukradene robe.

Odbornik u skupštini Gornjeg Milanovca Boško Milovanović rekao je povodom učestalih krađa i straha koji je zavladao među meštanima desetak sela da neadekvatne kazne, koje su za manje vrednosti ukradene robe i oslobađajuće, utiču na takvo ponašanje lopova.

"Nedavno su u toku noći obili rashladne uređaje u prodavnici "Proletera" u Koštunićima, a već sledeće veče i u gružanskom selu Donja Vrbava, i policija ih je brzo otkrila, ali su štete evidentne i silno se vreme gubi u popisima", kazao je Milovanović.

Najvise se kradu, kako tvrdi, cigarete i žestoka pića, jer to najlakse prodaju.

U Družetićima su lopovi iz frižidera odneli šerpu s kajmakom i meso iz zamrzivača, u Pranjanima iz Robne kuće ukradena je roba u vrednosti od 300.000, a iz apoteke lekovi od 500.000 dinara.

Milovanović kaže da se pored obijanja objekata krade stoka, najviše jagnjad i ovce, i da stariji narod strahuje da zaspi, jer se plaše da ih lopovi ne tuku, a posebno su u strahu trgovci koji iz prodavnica kreću kućama s dnevnim pazarom koji tek sutradan predaju.

"Na prvoj sednici lokalne skupštine tražiću da se to uvrsti u dnevni red i da se od Vlade Srbije zahteva promena zakona o kaznenoj politici u ovoj oblasti i da za svaki ukradeni dinar bude kazna a ne kao sada da za manji iznos lopov bude pušten", ističe Milovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja