Najnovije vesti

NOVI PAZAR: Opština nije sprovela javnu nabavku za kolektivni sunet
Foto: Zorana Jevtić

Obred za 150 dečaka

NOVI PAZAR: Opština nije sprovela javnu nabavku za kolektivni sunet

Srbija
Prošle godine je postupak ugovaranja obustavljen pošto su mediji obelodanili da se taj verski obred finansira parama građana Pazara

NOVI PAZAR - Lokalna samouprava Novog Pazara organizovala je i ove godine sunet (obrezivanje) za 150 muslimanskih dečaka, ali za taj trošak nije sprovela i javnu nabavku.

Prošle godine je postupak ugovaranja obustavljen pošto su mediji obelodanili da se taj verski obred finansira parama građana Novog Pazara.

Gradonačelnik Meho Mahmutović je obustavljajući postupak plaćanja iz budžeta optužio novopazarski Sto plus radio da je od "pozitivne manifestacije napravio skandal".On je prošlogodišnji trošak suneta 180 dečaka opravdao željom da obred za građane bude potpuno besplatan.

"Dogovorili smo se da će svi funkcioneri iz gradske uprave i neki naši prijatelji iz dobrovoljnih priloga obezbediti sredstva", rekao je Mahmutović pošto je obustavio javnu nabavku.Gradonačelnik nije saopštio da li je hirurška intervencija i ove godine plaćena iz džepa funkcionera gradske uprave.

Ovogodišnju proslavu suneta lokalna samouprava je zakazala za 7. septembar u Kulturnom centru.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...