LUTALA BESPOMOĆNA 6 MESECI: Spasena kuca sa uraslom žicom oko vrata nadomak Novog Sada!
Foto: Životinje.rs

Nemaju gde da je smeste

LUTALA BESPOMOĆNA 6 MESECI: Spasena kuca sa uraslom žicom oko vrata nadomak Novog Sada!

Srbija -
Volonteri grupe građana Free Fly pre dva dana, u popodnevnim časovima pronašli su psa sa vezanom žicom i kanapom oko vrata, i starim ranama u koje su se nastanili crvi
1 / 4 Foto: Životinje.rs

Još jedan zaprepašćujući slučaj zlostavljanja napuštenih životinja dogodio se u Begeču, nadomak Novog Sada.

Volonteri grupe građana Free Fly pre dva dana, u popodnevnim časovima pronašli su psa sa vezanom žicom i kanapom oko vrata, i starim ranama u koje su se nastanili crvi. Kažu da je pas u ovom stanju verovatno dugo lutao naseljem i da mu niko nije pružio bilo kakvu pomoć, prenosi portal Životinje.rs.Volonteri Free Fly-ja rekli su da je rana toliko duboka da da su nervi visili slobodni, a žica srasla sa mesom, što je dodatno otežavalo njeno uklanjanje(pogledajte snimak i fotografije). Volonteri su pokušali sami da skinu žicu i kanap, ali je pas počeo da cvili, pa su ga odveli veterinaru.

Veterinar je i pored velikog duga, koji kao ljubitelji životinje imaju zbog zbrinjavanja napuštenih životinja, sanirao rane nesrećne kujice, kojoj su dali ime Tara. On je rekao da su pojedine rane najverovatnije stare 6 meseci.Tanja Janjić, jedna od devojaka koja se trenutno brine o psu kaže da za kuju nemaju smeštaj, pa je ona već treći dan vodi svuda sa sobom. Tara se vozi u autu, i ne žali se na svoje povrede. Mirna je i pitoma, kao da je zahvalna za sve što su devojke za nju učinile.

"Za sada je stanje stabilno. Rana se i dalje cedi, inficirana je i biće na terapijama dok se infekcija ne povuče. Videćemo šta će kasnije veterinar savetovati. Puna je glista, ali to ćemo tek danas rešiti jer pre anestezije nije smela da dobije tabletu, a posle anestezije nije bila u stanju da je proguta", rekla je ona.

Volonterka je objasnila da je nedostatak finansija za smeštaj psa trenutno problem broj jedan. Devojke bi učinile sve, ali bez novca će kuja ostati bez lekova i sigurnog krova nad glavom. Njeno stanje ne dozvoljava da pas ostane na ulici.

"Veliki nam je problem novac, koga nemamo ni za plaćanje osnovnih veterinarskih troškova, a kamoli za smeštanje psa u pansion. Samo prvog dana smo čišćenje rane i ostale zahvate platili preko 5 hiljada dinara. Mi imamo već puno životinja na čuvanju, pa nemamo mesta i za nju. Želimo da joj pomognemo, ali su nam ruke vezane", objašnjava volonterka.

Ako želite da pomognete Tari ovde možete saznati brojeve računa.

(Životinje.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja