Nemački Lidl gradi supermarket u Zrenjaninu
Foto: Rojters

Nemački Lidl gradi supermarket u Zrenjaninu

Srbija -
U prodavnicu od oko 2.000 kvadratnih metara biće investirano 1,5 miliona evra i zaposleno 25 radnika

ZRENJANIN - Nemački trgovinski lanac Lidl ugovorio je kupovinu zemljišta za prvi supermarket u Srbiji, koji će biti izgrađen u Zrenjaninu, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Zrenjanina.

Ugovor o kupovini zemljišta kod glavne autobuske stanice u Zrenjaninu potpisali su krajem prošle sedmice gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov i predstavnici kompanije Lidl Srbija supermarketi Nikola Jelić i Dragan Čigoja.
U Zrenjaninu je planirana gradnja supermarketa veličine oko 2.000 kvadratnih metara, u koji će biti investirano 1,5 miliona evra i u kojem će biti zaposleno 25 radnika. Mihajlov je u kazao da je potpisivanjem ugovora sa Zrenjaninom Lidl, praktično, ozvaničio ulazak na srpsko tržište i istakao zadovoljstvo što je Zrenjanin prvi grad sa kojim je ovaj trgovinski lanac potpisao ugovor i otpočeo poslovanje u Srbiji.
"Dolazak ove velike kompanije za grad Zrenjanin je od velikog značaja jer je to dokaz da smo prepoznati kao lokacija povoljna za investiranje i to je ozbiljan signal svim drugim zainteresovanim ulagačima", istakao je Mihajlov.
Diskontni lanac Lidl je poslovanje u Srbiji registrovao 22. decembra 2010. godine.
Prema ranijim informacijama, Lidl bi trebalo da otvori prodavnice u dvadesetak gradova u Srbiji, a uobičajen modele poslovanje te kompanije je da kupi lokacije, a zatim u skoro isto vreme otvori niz prodavnica.
Lidl u Evropi ima više od 9.000 prodavnica i posluje u više od 20 zemalja. Osnovan je tridesetih godina prošlog veka i peti je po veličini trgovinski lanac u svetu sa godišnjim prihodima većim od 60 milijardi evra. U regionu imaju prodavnice u Mađarskoj, Sloveniji, Bugarskoj, Grčkoj, i Hrvatskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja