Lokalni izbori u Majdanpeku: Glasanje bez incidenata, izlaznost oko 58 odsto
Foto: Tanjug

Lokalni izbori u Majdanpeku: Glasanje bez incidenata, izlaznost oko 58 odsto

Srbija -
Glasanje je proteklo bez incidenata, a prigovor na sadržaj i izgled listića podnela je oko 18.30 sati grupa građana "Okupljanje za Majdanpek i Porečje“ koju između ostalog čine predstavnici NDS, LDP i URS

MAJDANPEK - Biračka mesta u Majdanpeku zatvorena su večeras u 20.00 časova, a prema rečima predsednika Opštinske izborne komisije Dejana Škorića, rezultati će biti poznati oko 23.00 sata.

Zvaničnih informacija o izlaznosti nema, a prema informacijama iz izbornih štabova stranaka, glasalo je oko 58 odsto građana.

Glasanje je proteklo bez incidenata, a prigovor na sadržaj i izgled listića podnela je oko 18.30 sati grupa građana "Okupljanje za Majdanpek i Porečje“ koju između ostalog čine predstavnici NDS, LDP i URS.

Građani Majdanpeka uglavnom nisu želeli da komentarišu šta očekuju od buduće vlasti. Oni koji su pristali kažu da su Majdanpeku najpotrebnija nova radna mesta i zapošljavanje.

Podsetimo, lokalni izbori u Majdanpeku protiču bez problema, sva biračka mesta su jutros otvorena na vreme.

„Jutros u 7 časova otvoreno je 41 biračko mesto na teritoriji opštine Majdanpek, tako da su se stvorili uslovi za održavanje lokalnih izbora. Nešto više od 18.000 građana danas će moći da ostvari svoje pravo“, rekao je predsednik izborne komisije Dejan Škorić.

Prema njegovim rečima, građani će u tom gradu 31 odbornika lokalnog parlamenta birati na 41 biračkom mestu.

„Imajući u vidu da se radi o lokalnim izborima, opštinska izborna komisija nema kapaciteta da vrši procenu izlaznosti tako da sa takvim podacima nećemo izlaziti. Prvi preliminarni rezultati se očekuju večeras između 23 sata i ponoći. Potrebno je vreme da sa biračkih mesta predsednici biračkih odbora donesu izborni materijal“, objasnio je Škorić.

Prema inofmrmacijama OIK, za sada sve protiče u najboljem redu, sva biračka mesta rade bez problema, i izbori nisu prekidani ni na jednom mestu.Na izborima učestvuje sedam izbornih lista, „Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka“, „Ivica Dačić - SPS-PUPS-JS-SDP“, zatim, pod rednim brojem tri Demokratska stranka.Pod rednim brojem četiri sledi lista nacionalnih manjina „Vlaška stranka“, a Grupu građana „Okupljanje za Majdanpek i Porečje“ između ostalog čine predstavnici LDP, NDS i URS.Na izborima učestvuje i lista Grupe građana „Dosta je bilo - Saše Radulovića“, kao i lista „SPO - Iskreno za Majdanpek - Vladimi Božić“.Vlada Srbije raspustila je 30. maja Skupštinu opštine i obrazovala Privremeni organ za obavljanje neodložnih poslova do konstituisanja novih nakon izbora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track