DUGUJU 700.000: Isključena struja na autobuskoj stanici u Kragujevcu

Sramota

DUGUJU 700.000: Isključena struja na autobuskoj stanici u Kragujevcu

Srbija -
Stanica je od maja, kada je skinuuta blokada zbog štrajka radnika, pa do kraja avgusta osvarivala prihod od 18 miliona dinara

KRAGUJEVAC - Struja na glavnoj autobuskog stanici u Kragujevcu danas oko podne je isključena struja zbog dugovanja preduzeća "Autosaobraćaj" od oko 700 hiljada dinara. Generalni direktor "Autosaobraćaja" Srećko Aleksić je rekao da je preduzeće ostalo bez poslednjeg izvora prihoda i da je stečaj neminovan.

"Jedina šansa za opstanak je pronalaženje strateškog partnera u narednih 15 do 20 dana", kazao je Aleksić. Prema njegovim rečima, zbog isključenja struje na glavnoj stanici ne mogu da se prodaju i štampaju karte. "Autobusi će ulaziti i izlaziti sa ove stanice dok ne padne mrak, odnosno autobuska stanica će raditi od 7 do 19 časova", rekao je Aleksić.

Stanica je od maja kada je skinuuta blokada zbog štrajka radnika, pa do kraja avgusta osvarivala prihod od 18 miliona dinara. "Cela ova zarada je otišla na namirivanje potraživanja po tužbama radnika za zaostale plate i druga potraživanja", naveo je Aleksić. On je dodao da "Autosaobraćaj" od juče nije više preduzeće u restrukturiranju, nego AD, što znači da se sada osim radnika mogu da naplate i drugi poverioci. U Samostalnom sindikatu je rečeno Beti da bez struje stanica ne može da funkcioniše, ne diže se rampa, nema osvetljenja, niti mogu da rade kompjuteri, daju se informcije o polascima i dolascima.

"Dispečeri su nas obavestili da od 17 časova neće više da ulaze i dolaze autobusi na glavnu stanicu", rekao je predsednik sindikata Srđan Ilić i dodao da radnici bez para više neće da rade. Kako je objasnio, radnici traže isplatu oko 20 zaostalih zarada, socijalni program i konačno rešenje statusa preduzeća. Autobusi bi trebalo da koriste privremeno stajalište koje je uređeno ranije zbog višemesečne blokade u toku štrajka radnika "Autosaobraćaja".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja