Pacijenti neuropsihijatrije glume u Radovanu Trećem
Foto: KURIR

Ulaz besplatan

Pacijenti neuropsihijatrije glume u Radovanu Trećem

Srbija -
U vršačkoj bolnici je pre četiri godine, u okviru radne terapije, počelo da radi amatersko pozorište
NOVI SAD - Na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu ove nedelje biće održane predstave koje izvode štićenici Neuropsihijatrijske bolnice "Dr Slavoljub Bakalović" u Vršcu i Pokrajinskog saveza slepih Vojvodine.
Amatersko pozorište "Prozor" Neuropsihijatrijske bolnice izvešće 27. marta na Kamernoj sceni pozorišta predstavu "Radovan Treći" Dušana Kovačevića, koju je režirala Miroslava Kućančanin.
U vršačkoj bolnici je pre četiri godine, u okviru radne terapije, počelo da radi amatersko pozorište koje vodi profesorka ruskog i engleskog jezika Miroslava Kućančanin.
Prva predstava koju su odigrali glumci-pacijenti bila je Nušićev "Narodni poslanik" i ta predstava je gostovala u više mesta u Vojvodini, kao i u beogradskom Ateljeu 212. Miroslava Kunaćanin rekla je da gledaoci ponekad i ne prepoznaju da glume bolesnici, nego ih porede sa glumcima, a aplauz im je najveća nagrada za uloženi trud, jer je gluma za njih imaginacija i nit koja povezuje maštu i stvarni život.
Kako je najavljeno, predstavu "Srećni dani" Semjuela Beketa, u adaptaciji i režiji Brankice Brankov, glumci Pokrajinskog saveza slepih okupljenih oko projekta "Pozorištem do svetlosti" izvešće na Kamernoj sceni SNP-a 31. marta.
Ulaz za obe predstave je besplatan, a ulaznice se mogu podići na blagajni pozorišta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track