RASULO U DSS: Stranku napustili predsednici odbora u Pomoravlju i Negotinu!
Foto: Marina Lopičić

Žele da pređu kod Palme

RASULO U DSS: Stranku napustili predsednici odbora u Pomoravlju i Negotinu!

Srbija -
Nezadovoljni dešavanjima pre, tokom i posle izborne Skupštine DSS i odlaskom Vojislava Koštunice, predsednici opštinskih odbora DS S u Ćupriji, Negotinu, Paraćinu i Jagodini podneli su neopozive ostavke na sve funkcije i izašli iz stranke

JAGODINA - Čelnici opštinskih odbora Demokratske strane Srbije (DS S) u Ćupriji, Paraćinu i Negotinu i Gradskog odbora u Jagodini, danas su podneli ostavke na funkcije i izašli iz članstva te stranke.

"Nezadovoljni dešavanjima pre, tokom i posle izborne Skupštine DS S i odlaskom njenog osnivača i prvog predsednika Vojislava Koštunice, predsednici opštinskih odbora DS S u Ćupriji i Negotinu, predsednik Privremenog odbora u Paraćinu i ja, predsednik Gradskog odbora u Jagodini, podneli smo neopozive ostavke na funkcije i izlazimo iz članstva", izjavio je predsednik Gradskog odbora DS S u Jagodini i član Izvršnog odbora stranke Života Starčević.

"Sa nama, predsednicima, ide i rukovodstvo opštinskih i Gradskog odbora, to je naša neopoziva odluka i danas ćemo je proslediti centrali DSS", rekao je Stračević na konferenciji za novinare.

On smatra da će "u narednom periodu biti još odbora koji će uraditi isto kao i mi, znam te ljude i odbore jer sam sa njima sarađivao kao koordinator Izvršnog odbora DSS".

"Što se tiče ova četiri odbora i nas predsednika, mi smo napravili dogovor da ćemo svi preći u Jedinstvenu Srbiju (JS)", rekao je Starčević.

"Kao predsednika Gradskog odbora DS S Jagodine sa JS sarađujem 10 godina i kao odbornik u Gradskoj skupštini u kojoj JS ima većinu. Učestovao sam u svim aktivnostima i dešavanjima u lokalnoj samoupravi, na svim projektima, veoma aktivno, i logično je da taj posao koji smo radili i doprineli razvoju grada, nastavim dalje u okviru JS", rekao je Starčević.

Ističući da DS S-u želi uspeh u radu, ona je naveo da ta stranka "kao i svaka druga stranka, ima pravo da napravi drugi odbor, da osnuje novi Gradski odbor", a da im on u tome neće biti smetnja".

Starčević je istakao da je osnivanje nove stranke "jako velik i težak, na kraju i skup posao".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track