Najnovije vesti

ZIMA SE NE ŠALI: U Novoj Varoši i Sjenici još 400 domaćinstava bez struje
Foto: Zoran šaponjić

Situacija malo bolja

ZIMA SE NE ŠALI: U Novoj Varoši i Sjenici još 400 domaćinstava bez struje

Srbija
Za 24 sata neprekidnog rada ekipe ED Nova Varoš uspostavile napajanje za oko 3.700 domaćinstava, u pomoć priskočili kolege iz Kraljeva i Priboja

NOVA VAROŠ - Oko 350 domaćinstava u novovaroškim selima Trudovo, Kućani, Rutoši, Amzići, Vraneša i jutros su bez električne energije.

 

Situacija je ipak mnogo bolja u odnosu na prethodni dan kada je bez struje u ovoj opštini bilo više od 4.000 domaćinstava. Jak, vlažan sneg napravio je u noći izmedju srede i četvrtka pravi haos, drveće je pod teretom snega padalo preko dalekovoda, a od 202 trafostanice na području opštine pod naponom je ostalo samo dvadesetak.
­

 

Radimo neprekidno, sve ekipe su na terenu, u pomoć su nam priskočili kolege iz Priboja i Kraljeva. Bez struje je još dvadesetak trafostanica, ali očekujemo da će do kraja dana situacija biti mnogo bolja – kaže Svetomir Tomašević, tehnički rukovodilac ED Nova Varoš.

  

Situacija je posebno teška jer je bez struje seosko područje sa uglavnom staračkim domaćinstvima.

 

Tokom četvrtka popodne i jutros čišćeni su i putevi do sela pa je Slobodan Lečić iz sela Amzići do Nove Varoši stigao sa zapregom, po osnovne namirnice za njegovo domaćinstvo i komšije.

 

I u opštini Sjenica ekipe električara završile su u četvrtak veliki posao, područje MZ Bare sa 20 sela dobilo je struju, a juče je bez napajanja bilo još 50 domaćinstava iz sela Lopiže.

 

Z. Š.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...