Fondacija Dragica Nikolić: Somborskom porodilištu 40.000 evra vredan aparat za anesteziju
Foto: Tanjug

Donacija

Fondacija Dragica Nikolić: Somborskom porodilištu 40.000 evra vredan aparat za anesteziju

Srbija -
Fondacija se odazvala na vapaj bolnice, koja je ovom prilikom dobila i prenosni monitor za bebe
1 / 4 Foto: Tanjug

SOMBOR - Fondacija "Dragica Nikolić" uručila je danas donaciju, aparat za anesteziju i prenosni monitor, porodilištu Opšte bolnice u Somboru.

Predsednica Upravnog odbora Fondacije Dragica Nikolić, uručujući donaciju, rekla je da se ta fondacija "odazvala na vapaj bolnice, kojoj je bio neophodan aparat za anesteziju".

Prema njenjim rečima, vrednost donacije je 40.000 evra, od kojih je 30.000 evra obezbedila sama fondacija, a 10.000 evra firme koje sarađuju sa fondacijom.

"Fondacija nastavlja sa donacijama i projektom obnove porodilišta. Sledeće nedelje uručićemo ključeve sedam kuća poplavljenima u Bajinoj Bašti, a onda se vraćamo velikom projektu rekonstrukcije porodilišta", rekla je Nikolić i dodala da će fondacija još nekim bolnicama dati značajne donacije u aparatima.

Ona je zahvalila "Profešnal medik grupi" i kompaniji "Laptek", koje su pomogle da medicinski aparati, koji su već u upotrebi, budu na vreme dostavljeni.

Direktor Opšte bolnice u Somboru Milan Grba zahvalio je Fondaciji na donaciji, ističući da je aparat za anesteziju bio neophodan jer je porodilište nedavno počelo sa laparoskopskim operacijama u ginekologiji, koje bez tog aparata nije moguće izvesti.

"Dobili smo i monitor za praćenje vitalnih funkcija kod beba", rekao je Grba i dodao da je bolnica ranije dobila i laboratorijski aparat za vađenje krvi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track