DA, DOBRO STE PROČITALI: Predsednik opštine Lučani odbio funkcionersku platu!
Foto: Thinkstock

Sramota ga da uzme, a nije zaradio

DA, DOBRO STE PROČITALI: Predsednik opštine Lučani odbio funkcionersku platu!

Srbija -
Inženjer Mladomir Sretenović vratiće se u proizvodnju fabrike "Milan Blagojević, na radno mesto na kojem je proveo 30 godina

LUČANI - Dosadašnji predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović odbio je da koristi pravo na funkcionersku platu u trajanju od šest meseci, koja mu zakonski pripada po okončanju mandata na čelu opštine.

Vlada Srbije je početkom oktobra uvela privremene mere u opštini Lučani, a Sretenoviću 31. oktobra prestaje funkcija predsednika. Međutim, po zakonu istu platu prima još šest meseci.

Kako je Sretenović izjavio danas je obavestio Privremeni organ opštine da ne želi da prima tu platu i da će se vratiti u proizvodnju, gde je radio kao diplomirani inženjer mašinstva.

"Sutra ću raskinuti ugovor o radu i radnu knjižicu odneti u Hemijsku industriju "Milan Blagojević" gde mi miruje radni odnos, a u ponedeljak ću se pojaviti na radnom mestu gde sam proveo više od 30 godina", rekao je odlazeći predsednik opštine.

Sretenović je objasnio da ga je sramota da prima platu iz opštinskog budžeta, a da je nije zaradio, "posebno sada kada se smanjuju penzije i plate u javnom sektoru".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track