PANIKA U VALJEVU: Besna lisica napala dečaka!

Divlja životinja nasrnula usred bela dana

PANIKA U VALJEVU: Besna lisica napala dečaka!

Srbija -
Dete je prestravljeno. Počelo je da mokri i u gaće. Dobili smo uput za psihologa jer je veoma uznemireno, kaže otac Marko

VALJEVO - U Donjoj Bukovici nadomak Valjeva trogodišnjeg dečaka D. N. napala je lisica.Pomoć mu je ukazana u valjevskoj bolnici, i na sreću prošao je samo s ogrebotinom. Slučaj da lisica napadne čoveka usred bela dana ne pamte žitelji ovog kraja. Incident se dogodio na putu Valjevo-Miličinica, u blizini azila za smeštaj pasa lutalica, a lisica je nasrnula na mališana pred njegovim roditeljima.Otac Marko kaže da se sve odigralo munjevitom brzinom:- Zaustavio sam kola pored puta da bi žena izvela dete da mokri. Tad sam ugledao lisicu, ali sam mislio da će pobeći. Međutim, ona se ustremila na njih i žena je uspela da uzme dete u ruke. Životinja je šapom pocepala Davidovu nogavicu i ogrebala ga. Zatvorili smo se u kola, a ona je počela da grize branik na kolima.

Dečak je primio prvu dozu seruma protiv besnila, ali je trauma ostala.- Dete je prestravljeno. Počelo je da mokri i u gaće. Dobili smo uput za psihologa jer je veoma uznemiren, a kad mu je logoped pokazao sličicu lisice, on je počeo da plače - kaže otac.Veterinari ističu da je napad lisice usred dana neuobičajena pojava koja može da ukaže na besnilo te divlje životinje. U Valjevskoj Kamenici, gde dečak živi, meštani naglašavaju da u poslednje vreme sve češće viđaju lisice, koje prilaze do dvorišta. Pretpostavljaju da je njihovo prisustvo povezano s otvaranjem azila za pse u Donjoj Bukovici, jer verovatno osećaju da tamo ima hrane.(T. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja