KRUPANJ: Emirati od srca darovali kuće građanima!
Foto: Tanjug

Saniranje majskih poplava

KRUPANJ: Emirati od srca darovali kuće građanima!

Srbija -
Mi jako volimo srpski narod i želimo da budete srećni", podvukao je ambasador UAE dodajući da se radi o poklonu od srca, rekao je ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata Džuma Rašid Sejf Zajid Al Daheri

KRUPAN- Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Džuma Rašid Sejf Zajid Al Daheri istakao je danas, povodom obilaska radova na izgradnji kuća namenjenih porodicama čiji je dom uništen tokom majskih poplava u Krupnju, da se radi o donaciji prijateljskom srpskom narodu.

On se zahvalio Vladi Srbije i UNDP na podršci u realizaciji ovog projekta, za koji je rekao da je donacija i poklon šeika Al Najhana.

"Mi jako volimo srpski narod i želimo da budete srećni", podvukao je ambasador UAE dodajući da se radi o poklonu od srca.

On je kazao da će narod UEA uvek biti uz veoma bliske srpske prijatelje i izrazio nadu da se nepogoda, kakve su bile poplave, više nikada neće ponoviti.

Stalna predstavnica UNDP u Srbiji Irena Vojčakov Solorano kazala je da je ova organizacija zadovoljna što može da pomogne žrtvama poplava, time što će izgraditi 17 kuća zajedno sa Vladom Srbije i u saradnji sa UAE.

Takođe je najavila da će se raditi i na izgradnji brana koje će u budućnosti sprečiti bujične vode koje su poplavile region.

Vojčakov Solorano je dodala da će UNDP raditi i na izgradnji drugih kuća i pomoći svih ostalih 24 opština koje su pretrpele velike štete u majskim poplavama.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas gradilište u Krupnju u pratnji ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina, direktora Vladine Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenog područja Marka Blagojevića, kao i predsednika opštine Krupanj Radeta Grujića.

Vučić je, tom prilikom, izjavio da će do zime, prema obećanju, biti obnovljene i izgrađene kuće i najavio dalju pomoć meštanima u gorivu, đubrivu, beloj tehnici...Vučić se još jednom posebno zavalio šeiku UAE Mohamedu bin Zajedu, UN i EU na pomoći koju pružaju ne samo ovde, već širom Srbije gde su se dogodile poplave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track