GAŠIĆ NAREDIO: Inženjerci Vojske Srbije postavljaju pontonski most u selu Medveđa!
Foto: Vojska Srbije

Uslišali molbe meštana

GAŠIĆ NAREDIO: Inženjerci Vojske Srbije postavljaju pontonski most u selu Medveđa!

Srbija -
Inženjerci Vojske Srbije su već na terenu i analiziraju situaciju u selu Gola Glava u valjevskoj opštini gde je most na reci Ub srušen je u majskim poplavama, kao i most u Medveđi u opštini Trstenik koji je postao nebezbedan za saobraćaj

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić, reagujući na molbe meštana Gole Glave i Medveđe, naredio je još jedno angažovanje jedinica Vojske Srbije na postavljanju pontonskog mosta i sanaciji postojećeg u tim mestima.

Inženjerci Vojske Srbije su već na terenu i analiziraju situaciju u selu Gola Glava u valjevskoj opštini gde je most na reci Ub srušen je u majskim poplavama, kao i most u Medveđi u opštini Trstenik koji je postao nebezbedan za saobraćaj.

Pripadnici Vojske Srbije i dalje su angažovani na otklanjanju posledica popalava i bujica koje su zadesile Republiku Srbiju u toku ove godine.

Trenutno je na četiri različite lokacije angažovano više od 50 pripadnika Vojske Srbije sa više od deset inžinjerijskih mašina i 12 teških mehanizovanih mostova kojima se omogućava normalizacija života i rada u više sela i opština u Srbiji.

Samo u selu Grabovica, pripadnici Vojske Srbije su uklonili 18 tona šuta, uradili 2400 metara puta i završili biološku dekontaminaciju 29000 m2 terena.

U vojnim objektima u Obrenovcu i Svilajncu privremeno su smeštene još 272 osobe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track