SVEČANO NA GRANICI: Premijeri Vučić i Ponta otvorili prelaz Nakovo-Lunga
Foto: Tanjug

Temišvar bliži

SVEČANO NA GRANICI: Premijeri Vučić i Ponta otvorili prelaz Nakovo-Lunga

Srbija -
Građani i Rumunije i Srbije imaće velike koristi od ovog prelaza, rekao je srpski premijer i dodao: Nema ništa što bi nas razdvajalo, a imamo mngo toga što nas spaja
1 / 7 Foto: Tanjug

KIKINDA - Premijeri Srbije i Rumunije, Aleksandar Vučić i Viktor Ponta, svečano su danas otvorili granični prelaz Nakovo - Lunga, kod Kikinde.

Vučić i Ponta su u zajedničkom obraćanju istakli veliko prijateljstvo i izuzetno dobre odnose dve države. Srpski premijer je rekao da ljudi iz Nakova, Kikinde, ovog dela zemlje više od 20 godina čekaju da im se otvori granični prelaz, da je i malogranični zatvoren 2004. godine, a da se sada otvorio ovaj, ali i još dva prelaza koji će umnogome olakšati komunikaciju, kontakte i saradnju sa rumuskim prijateljima. Građani i Rumunije i Srbije imaće velike koristi od ovog prelaza, rekao je Vučić.

Premijer je rekao da je naša vlada kao i vlada Viktora Ponte vredno radila i da je samo za deset meseci otvoren ovaj prelaz što je veliki uspeh za sve nas. Vučić je posebno zavalio rumunskom premijeru i dodao da očekuje da ta izuzetna saradnja bude nastavljena i za sedam dana kada Ponta postane predsednik Rumunije. Vučić je naglasio da će prijateljstvo Srbje i Rumunije ostati trajno, uz ocenu da odnosi dve zemlje nikad nisu bili bolji u savremenoj istoriji.

"Nema ništa što bi nas razdvajalo, a imamo mngo toga što nas spaja", poručio je srpski premijer koji je podvukao da smo i do sada računali na podršku Rumunije na putu Srbije ka EU, a da će Rumunija uvek moći da računa na Srbiju kao svog iskrenog prijatelja.

Ponta je svoje obraćanje počeo rečima na srpskom jeziku - Dragi prijatelju Aleksandre i podsetio na rumunsku poslovicu da Rumunija ima dva iskrena prijatelja, a to su Srbija i Crno more. Kako je rekao, Ruminija želi da za Srbiju bude najbolji prijatelj iz EU.

Prema oceni rumunskog premijera, EU neće biti cela sve dok Srbija, i druge zemlje regiona, ne postane njen deo.Ponta je rekao da njegova je želja da Rumunija i Srbija razviju puno infrastrukturnih projekata, a da su prijateljske, kulturološke i druge veze odlično razvijene. Ponta je kazao da je sa premijerom Vučićem razgovarao i o otvaranju auto - puta Beograd - Temišvar i da očekeje da će to biti i realizovano.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track