NOVI SAD: Vučević i Devenport o Žeželjevom mostu
Foto: Fonet

Gradska kuća

NOVI SAD: Vučević i Devenport o Žeželjevom mostu

Srbija -
Tokom susreta razgovarali su o pronalaženju rešenja za izgradnju mosta, kao i o modalitetima kojima bi se prenebregle prepreke i problemi koji postoje u vezi sa njegovom izgradnjom

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenportistakli su danas značaj izgradnje Žeželjevog mosta za Novi Sad, a izrazili su i zadovoljstvo zbog načina funkcionisanja Info-kutka EU u Novom Sadu.

Devenport i Vučević tokom susreta u Gradskoj kući razgovarali su o pronalaženju rešenja za izgradnju Žeželjevog mosta, kao i o modalitetima kojima bi se prenebregle prepreke i problemi koji postoje u vezi sa njegovom izgradnjom.Devenport i Vučević izrazili su zadovoljstvo zbog načina funkcionisanja Info-kutka Evropske Unije u Novom Sadu, a napomenuto je da će sledeće godine biti svečano otvorena kancelarija na Bulevaru Mihajla Pupina, gde će Novosađani i posetioci moći da saznaju sve što se tiče funkcionisanja Evropske unije i saradnje Srbije i država članica EU.

Tom prilikom, Grad Novi Sad dobio je podršku kancelarije EU za kandidaturu za Omladinsku prestonicu Evrope, kao i za kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine. Ambasador Devenport pozdravio je aktivnosti Novog Sada u mreži evropskih gradova EUROCITIES i približavanju EU, i naglasio da će Novi Sad uvek imati podršku i pomoć u okviru projekata Evropske Unije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track