(FOTO) ANTIĆ TVITUJE IZ MAJDANPEKA: EMS radi u neverovatnim uslovima da obezbedi struju
Foto: Zorana Jevtic

Radovi u toku

(FOTO) ANTIĆ TVITUJE IZ MAJDANPEKA: EMS radi u neverovatnim uslovima da obezbedi struju

Srbija -
Škole i obdaništa ne rade, dok nadležne službe pokušavaju da otklone kvarova na dalekovodima koji su nastali prekjuče oko 17 sati usled ledene kiše i olujnog vetra
1 / 3 Foto: Zorana Jevtic

MAJDANPEK - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je otputovao u Majdanpek, gde građani već treći dan nemaju struje, vode, ni grejanja.

Struje nema više od 45 sati, situacija je i dalje alarmantna, problem je i nedostatak nafte za rad agregata a nadležni pokušavaju da pomoću novih tehničkih rešenja reše problem s dalekovodima. Škole i obdaništa ne rade, dok nadležne službe pokušavaju da otklone kvarova na dalekovodima koji su nastali prekjuče oko 17 sati usled ledene kiše i olujnog vetra.

Iz EMS su saopštili da se struja očekuje u toku dana i da je situaciju dodatno otežalo to što je došlo do prekida električne energije na sva tri pravca.

"Aktivno se radi na normalizaciji snabdevanja električnom energijom u istočnoj Srbiji i ona se očekuje u toku dana. Posledice vremenskih nepogoda ovih razmera niko nije mogao da predvidi. Majdanpek ima napajanje iz čak tri dalekovodna pravca, dok je za većinu gradova obezbeđeno napajanje iz dva pravca.

Prekid na sva tri dalekovodna pravca je nešto se nikada ranije nije desilo, a isključivi uzrok su elementarne nepogode, olujni vetrovi i ledene kiše. Upravo je taj prekid napajanja sa tri strane, uz katastrofalne vremenske uslove koji su otežavali rad i ugrožavali živote ekipa na terenu razlog višednevnog izostanka napajanja električnom energijom", navodi se u saopštenju i ističe da nema govora o ljudskoj krivici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track