Lim opada, situacija u Prijepolju i Brodarevu pod kontrolom
Foto: Printscreen Tanjug

Smanjen vodostaj

Lim opada, situacija u Prijepolju i Brodarevu pod kontrolom

Srbija -
Nema padavina u Prijepolju i Crnoj Gori tako da očekujemo da se nastavi tendencija smanjenja nivoa Lima, naglašavaju u Odeljenju za vanredne situacije Zlatiborskog okruga

PRIJEPOLJE - Vodostaj reke Lim opada tako da je situacija u Prijepolju i Brodarevu pod kontrolom, potvrđeno je danas Tanjugu u Odeljenju za vanredne situacije Zlatoborskog okruga.

Iz tog Odeljenja podsećaju da je Lim sinoć posle 20 časova dostigao upozoravajući nivo i izlio se, ali obzirom da danas nije bilo padavina beleži se smanjenje vodostaja.

"Nema padavina u Prijepolju i Crnoj Gori tako da očekujemo da se nastavi tendencija smanjenja nivoa Lima", naglašavaju u Odeljenju za vanredne situacije Zlatiborskog okruga. Sve službe koje treba da reaguju u ovakvim situacijama su u pripravnosti, kažu u Odeljenju i dodaju da je sinoć bilo intervencija u vidu postavljanja džakova sa peskom na kritičnim mestima i nasipanju krupnog kamena radi zaštite korita reke Mileševke.

Procenom štete baviće se nadležne službe opštinske uprave ali, kako dodaju, na objektima nije bilo većih oštećenja osim na jednoj kući u Zalugu koja je bila opkoljena vodom. Iz Odeljenja za vanredne situacije Zlatiborskog okruga navode da je bilo izlivanja na poljoprivrednom zemljištu i u podrumima kuća zbog podzemnbih voda, a štete su pričinjene i na loklanim putevima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track