NAVALA NA FABRIKU U KRUPNJU: Troje na jedno radno mesto u turskom Džinsiju

Posao u nekadašnjoj Krupanjki

NAVALA NA FABRIKU U KRUPNJU: Troje na jedno radno mesto u turskom Džinsiju

Srbija -
Na poziv zainteresovanim za posao, uz ograničenje godina od 18 do 32, prijavilo se više od 500 kandidata, a potreban broj radnika je 150

KRUPANJ - Za posao u nekadašnjoj fabrici "Krupanjka" u Krupnju, gde će od februara 2015. godine turska tekstilna kompanija "Džinsi" (Jeanci), pokrenuti proizvodnju džins garderobe, vlada veliko interesovanje. Agenciji Beta su danas u Opštini Krupanj rekli da su se za jedno radno mesto prijavila više od tri kandidata.

Na poziv zainteresovanim za posao, uz ograničenje godina od 18 do 32, prijavilo se više od 500 kandidata, a potreban broj radnika je 150. Zamenik predsednika opštine Krupanj Predrag Marjanović rekao je da bi proizvodnja mogla krenuti u februaru, nakon što do kraja decembra bude završena tehnička adaptacija pogona, a u januaru bude obavljena obuka i izbor kandidata.

'"Džinsi" je za potrebe proizvodnje, zakupila jednu od hala tekstilne fabrike "Krupanjka", koja je nekada radila u sastavu lozničke "Viskoze". "Od oko 30.000 kvadratnih metara, oni su zakupili 4.500, a nadamo se da će kasnije iskoristiti i ostali prostor fabrike", kazao je Marjanović. Direktori "Krupanjke" i firme "Džinsi" Zoran Marinković i Taner Bujukdžan potpisali su 6. novembra pismo o namerama o početku procesa proizvodnje.

Tim dokumentom se turski investitor obavezao da obezbedi mašine i obavi obuku kandidata u zakupljenom pogonu i da po završetku adaptacije koju će finansirati opština Krupanj, zaposli minimalno 150 radnika. Turska kompanija u Srbiji je već otvorila proizvodnju džins konfekcije u fabrici u Leskovcu, koja zapošljava oko 600 radnika. Fabriku "Krupanjk"a, koja je pre dvadesetak godina zapošljavala i do 1.100 radnika, početkom 2013. godine je iz stečaja kupila Opština Krupanj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track