VALJEVO: Završena izgradnja kuća iz donacije Emirata
Foto: Fonet

Posle poplava

VALJEVO: Završena izgradnja kuća iz donacije Emirata

Srbija -
U kuće u Valjevu će se useliti porodice Pešić, Rakić, Jovičić i Janković. Kuće su veličine 60, 80 i dve od 100 kvadratnih metara

BEOGRAD - U Valjevu je završena izgradnja četiri porodične kuće iz donacije Ujedinjenih Arapskih Emirata čime je privedena kraju izgradnja svih 35 kuća iz ove donacije vredne milion evra.

U kuće u Valjevu će se useliti porodice Pešić, Rakić, Jovičić i Janković. Kuće su veličine 60, 80 i dve od 100 kvadratnih metara, saopštila je Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja.Izgradnja četiri kuće u Valjevu bila je deo šireg projekta koji je sproveo Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a finansirala Fondacija Kalifa Bin Zajed Al Nahjan, posredstvom ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji.

U okviru ovog projekta ukupno je izgrađeno 35 kuća u opštinama Valjevo (4), Krupanj (17) i Obrenovac (14), čime su obezbeđeni novi domovi za 150 članova porodica čije su kuće srušene u majskim poplavama.Pored donacije u kućama, UAE su odmah nakon poplava na namenski račun Vlade Srbije uplatili 10 miliona dolara pomoći poplavljenima, što ovu državu čini najvećim bilateralnim donatorom obnove.

Direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević rekao je da je upravo zahvaljujući donaciji UAE, kao i donacijama drugih država, preduzeća i pojedinaca, država do sada isplatila pomoć u novcu za više od 17.000 porodica u vrednosti većoj od 4,1 milijarde dinara.Blagojević je rekao i da se u ovom trenutku grade ili su već izgrađene nove kuće za 218 porodica, dok su 103 porodice dobile pomoć u novcu za izgradnju ili kupovinu nove kuće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track