(VIDEO) HAOS U PRIZRENU: Građani okitili jelku slikama opštinskih funkcionera optuženih za korupciju
Foto: Printscreen Youtube

Građanska akcija

(VIDEO) HAOS U PRIZRENU: Građani okitili jelku slikama opštinskih funkcionera optuženih za korupciju

Srbija -
Aktivni građani za Prizren okačili su fotografije opštinskih funkcionera uključujući i fotografiju gradonačelnika Muje, sa popisom krivičnih dela za koje se optužuje i onih koji su osuđeni od strane prvostepenog suda, rekao je Limaj Krasnići u ime Grupe aktivnih građana Prizrena

PRIZREN - Grupa aktivnih građana za Prizren, u ponedjeljak su ukrasili jelku koja se nalazi u centru Prizrena, u "Šadrvanu". Međutim ovo ukrašavanje nije bilo uobičajno, jer su umesto ukrasa postavljene fotografije opštinskih funkcionera osumnjičenih ili osuđenih zbog korupcije, uključujući i prvog čoveka opštine Prizren, Ramadana Muju.

Limaj Krasnići, koji je govorio u ime Grupe aktivnih građana Prizrena, rekao je jelka koju je postavila opština na trgu "Šadrvan" su odlučili da jelku nazovu "Jelka korupcije" iz razloga, što prema prema njegovim rečima, 2014. godina je bila najskandaloznija godina za opštinu Prizren.

"Danas iza nas, se nalazi jelka koja simbolizuje novogodišnje praznike, međutim građani Prizrena, nemaju mnogo razloga za slavljem, jer su njihovi životi izuzetno teško i izgubili su svoj ponos", rekao je Lirim Krasnići.

Aktivni građani za Prizren okačili su fotografije opštinskih funkcionera uključujući i fotografiju gradonačelnika Muje, sa popisom krivičnih dela za koje se optužuje i onih koji su osuđeni od strane prvostepenog suda.

"Danas Prizren ima direktora obrazovanja osumnjičenog za određena krivična dela i dve optužbe, od kojih je jedna veoma skandalozna. Prizren, danas jedan od najvažnijih direktorijata, direktorijat ekonomije nema direktora, jer se bivši direktor Mehmet Bitići, sumnjiči za seksualno uznemiravanje i pedofiliju.

Prizren, danas u lokalnoj samupravi, broji desetine osoba koji se terete i koji su pod istragom zbog krivičnih dela, na čijem je čelu osuđeni Ramadan Muja", rekao je on.

Krasnići je takođe rekao da ovi opštinski zvaničnici se ne mogu i dalje pojavljivati kao predstavnici naroda, jer, prema njegovim rečima, prava lica ovih službenika su "crna lica" infiltrirana kriminalu.

Okupljeni građani, su bili radoznali da vide šta se dešava oko jelke postavljene u centru grada, ali nisu želeli da govore pred kamerama.

U opštini Prizren nisu želeli da govore pred kamerama.

(KALLXO.com)

http://www.youtube.com/watch?v=b48I3HpJnrs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track