ZAVEJANI: Iz smetova kod Zaječara i Sokobanje spaseno 15 osoba
Foto: Čitaoci Kurira

Nevreme

ZAVEJANI: Iz smetova kod Zaječara i Sokobanje spaseno 15 osoba

Srbija -
Automobila su bili zatrpani snegom koje je jak vetar naneo na put između sela Halova i Šipikova, na području Zaječara, a u akciji spasavanja učestvovala su tri vatrogasca-spasioca sa jednim terenskim vozilom

BEOGRAD - Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova spasili su danas na području Zaječara 15 osoba iz šest zavejanih automobila, kao i bračni par sa dvoje dece u Sokobanji.

Automobila su bili zatrpani snegom koje je jak vetar naneo na put između sela Halova i Šipikova, na području Zaječara, a u akciji spasavanja učestvovala su tri vatrogasca-spasioca sa jednim terenskim vozilom.

"Na ovom delu puta otežan je saobraćaj pa apelujemo da se koriste drugi alternativni pravci", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vatrogasci-spasioci iz Sokobanje večeras su evakuisali i bračni par sa dvoje dece, starosti tri i 11 godina iz zavejanog automobila, na putu od sela Jezera ka Sokobanji.

Porodica je spasena, tako što su ih četiri vatrogasca-spasioca, smestili u čamac, koji su potom vukli kilometar i po do vatrogasnog vozila, a potom ih bezbedno prevezli do Sokobanje, saopštio je MUP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track