Loznica: Pomeren rok za useljenje u nove kuće
Foto: Fonet

Posledice majskih poplava

Loznica: Pomeren rok za useljenje u nove kuće

Srbija -
Prema rečima građevinskog inspektora Tihomira Đukića na parceli u Lozničkom Polju, nove kuće dobiće pet porodica iz Banje Koviljače, a po jedna iz Tršića i Loznice

LOZNICA - Sedam porodica koje su izgubile kuće u majskim poplavama neće biti useljene za Novu godinu u nove kuće, kako je ranije najavljivano, već će zbog produžetka radova, na useljenje čekati do 10. januara.

Prema rečima građevinskog inspektora Tihomira Đukića na parceli u Lozničkom Polju, nove kuće dobiće pet porodica iz Banje Koviljače, a po jedna iz Tršića i Loznice.

Reć je o šest montažnih i jednoj od čvrstog materijala, a još dve montažne kuće biće postavljene u Straži, gde se trenutno postavljaju temelji.

Đukić je izjavio Lozničkim novostima da je sanirano 17 oštećenih kuća u koje će se do srede (sutra) useliti njihovi vlasnici.

Novac za izgradnju osam montažnih kuća obezbedila je Evropska unija (EU) u okviru projekta "Obnova kuća i ekonomska revitalizacija za ugrožene porodice pogođene poplavama". Devetu kuću koja se gradi od čvrstog materijala, finansiraju Ujedinjene nacije.

Projekat EU se sprovodi u Šapcu, Valjevu, Loznici, Šidu, Osečini, Bajinoj Bašti, Ljuboviji i Malom Zvorniku, a predviđa postavljanje 30 novih montažnih kuća i obnavljanje 170 domova najugroženijih porodica u tim opštinama. Kuće će biti potpuno opremljene nameštajem i belom tehnikom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track