SRBIJA SLAVI: U Novom Sadu dve bine, bez dočeka na trgovima u Nišu, Kragujevcu i Smederevu
Foto: Tanjug

Najluđa noć u našoj zemlji

SRBIJA SLAVI: U Novom Sadu dve bine, bez dočeka na trgovima u Nišu, Kragujevcu i Smederevu

Srbija -
U većini gradova organizovan je doček na trgovima
1 / 3 Foto: Tanjug

Novogodišnje slavlje počelo je širom naše zemlje.

SMEDEREVO: Nema dočeka na otvorenom

Do poslednjeg dana ove godine u Smederevu nije se znalo da li će biti organizovanog dočeka nastupajuće 2015. na Trgu Republike na kome se od 2000. za doček okupi više hiljada pretežno mlađih Smederevaca.

Na Trgu Republike osim nekoliko prodavaca kokica, koji su se nadali organizovanom dočeku i pazaru, nema nikoga. Tokom prepodneva deca iz vrtića su imala svoj program na Trgu.

NOVI SAD: Nastupali Garavi sokak, Frajle, Crvena jabuka...

Na centralnom novosadskom Trgu slobode Nova godina je dočekana uz nastup Crvene jabuke i uz vatromet. Na velikoj bini u centru Novog Sada program je počeo u 20.30 nastupom benda Divanhana.

Sat vremena pre ponoći nastupile su Frajle, a pre njih i Garavi sokak i Lav hantersi.

Novosađani se zabavljaju i na manjoj bini u ulici Laze Telečkog, gde se sluša elektronska muzika di-džej Špire, Bili Najna i WD87, a program na toj bini počeo je u 21 čas.

Za vreme proslave Nove godine, na Trgu Slobode je angažovana redarska služba bezbednosti, a kontrolni punktovi su postavljeni na početku svih prilaznih ulica ka trgu. Pojedine ulice u širem centru grada su zatvorene za saobraćaj do četiri sata.

Organizatori su podsetili da nije dozvoljeno unošenje oružja, pirotehničkih sredstava i napitaka u metalnoj ili staklenoj ambalaži, a posetiocima je savetovano da svojim ponašanjem ne ugroze svoju ili bezbednost drugih ljudi.

U centru dežuraju tri ekipe hitne pomoći. Taksisti voze po skupljoj tarifi, pa će se tako u Novom Sadu do 2. januara kilometar plaćati skoro 100 dinara. Toplana će grejati cele noći.

Novi Sad, foto: Tanjug
Novi Sad, foto: Tanjug

Podržavajući mere štednje grad je odlučio da se iz budžeta ne finansira doček Nove godine, a sredstva koja su bila planirana za tu namenu, oko 19 miliona dinara, naknadno će biti raspoređena u druge svrhe, rečeno je u Gradskoj upravi.Prema podacima Turističke organizacije Novog Sada, očekuje se veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva, a gradska uprava pozvala je sve Novosađane i ljude iz okruženja da se pridruže zajedničkom dočeku 2015. godine u Novom Sadu.

KOSOVSKA MITROVICA: Velika novogodišnja jelka u centru

Većina građana severnog dela Kosovske Mitrovice Novu godinu dočekala je u krugu porodice i prijatelja, a jedan deo najluđu noć je proveo u restoranima i hotelima u kojima je organizovan doček.

Osim upotrebe pirotehničkih sredstava tokom dočeka 2015. godine u Kosovskoj Mitrovici se mogla čuti i pucnjava iz vatrenog oružja.

Severni deo Kosovske Mitrovice, iako nije bio organizovanog ispraćaja 2014. na otvorenom, okićen je novogodišnjim lampionima a u centru grada je postavljena velika novogodišnja jelka.

Tokom večeri i noći u Kosovskoj Mitrovici nije bilo redukcija električne energije i vode.

SUBOTICA: Dejan Cukić i Spori ritam bend zabavljali građane

Građani Subotice su, po izuzetno hladnom vremenu, dočekali Novu 2015. godinu uz taktove valcera “Na lepom plavom Dunavu” i višeminutni vatromet.

Na dočeku Nove godine na centralnom gradskom trgu više stotina Subotičana zabavlja Dejan Cukić i Spori ritam bend, pre kojih je nastupao Vegaš šou bend iz Mađarske.

Nova godina dočekana je i u brojnih hotelima i restoranima u Subotici, na Paliću i na okolnim salašima, a u turistickoj organizaciji Subotice procenjuju da je između dve i tri hiljade gostiju iz Srbije i regiona dočekalo novu godinu u Subotici i na Paliću.

#Negotin #nova2015 pic.twitter.com/HpaE3qZQYH

PRIBOJ: Doček na Trgu

Pribojce koji budu odlučili da Novu, 2015. godinu dočekaju na gradskom trgu zabavljaće tamošnji bendovi i trubači, a u ponoć će biti priređen vatromet, odlučila je gradska vlast.I pored teške ekonomske situacije rukovodstvo Priboja odlučilo je da ne prekida tradiciju organizovanog dočeka Nove godine na trgu, koji će se održati i ove godine u organizaciji lokalne samouprave i Turističke organizacije Priboj.

PIROT: Saša Matić, kuvano vino i čaj, uz vatromet u ponoć

Piroćance će u novogodišnjoj noći na centralnom gradskom trgu zabavljati poznati pevač narodne muzike Saša Matić, a po tradiciji, svim Piroćancima koji se odluče da na centralnom gradskom trgu dočekaju Novu godinu besplatno će biti služeno kuvano vino i čaj, uz vatromet u ponoć.

ČAČAK: Doček uz trubače Dejana Petrovića

Čačane koji budu odlučili da Novu, 2015. godinu dočekaju na gradskom trgu zabavljaće orkestar "Big Bend" Dejana Petrovića. I pored teške ekonomske situacije rukovodstvo Čačka odlučilo je da ne prekida tradiciju organizovanog dočeka na trgu, koji će se održati i ove godine u organizaciji Doma kulture, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Petrović će biti jedini izvođač, program će, početi posle 22 sata,na gradskom trgu se očekuje oko 7.000 ljudi, a tradicionalno u ponoć biće organizovan vatromet.Za ove namene grad Čačak je opredelio 1,3 miliona dinara.

UŽICE: Skromniji doček zbog štednje

Užičani će Novu godinu na gradskom trgu dočekati uz lokalnog di-džeja Stefana Ilića i uz trubački orkestar Ivana Jovanovića.Doček je ove godine skromniji i u skladu je sa merama štednje, rekao je direktor Turističke organizacije Užice Boban Perišic, dodajući da je za novogodišnje slavlje na gradskom trgu u Užicu izdvojeno oko 500 hiljada dinara.

JAGODINA: Besplatno piće i posluženje

Mraz i veoma hladno vreme, nisu sprečili oko dve hiljada Jagodinaca i stanovnika drugih gradova Pomoravskog okruga, da na Gradskom trgu u Jagodini, uz folk pevače Gocu Božinsvski i Stevana Anđelkovića, dočekaju novu 2015. godinu.

Za organizaciju se pobrinula Skupština grada, koja je sve prisutne počastila pivom Jagodinske pivare i sendvičima punjenim roštilj konasicama.

Pivo se točilo na tri mesata a točoci su rekli Tanjugu da je popijeno "jedna cisterna od oko 10.000 litara piva".

U prvim minutama nove godine upriličen je raskošan vatromet.

Doček je obezbeđivao veliki broj policajaca, vatrogasci i ekipa Službe hitne pomoći.

Oni su rekli Tanjugu da nisu imali posla. Policija je na trgu napravila prostor, gde su učesnici na dočeku, bacali petarde i druga pirotehnička sredstva.

Toliko se pucalo da je taj deo grada bio u gustom dimu, koji je štipao za grlo i nos.

Dežurni lekar u Službi hitne pomoći dr Tanja Nikolić izjavila je Tanjugu, da je noć mirna i da do sada nisu imali intervencija u smislu povreda ili intoksikacija alkoholom.

Oficir Odeljenja policije Policijske uprave u Jagodini Radivoje Marković, izjavio je Tanjugu, da je noć mirna na celom području Pomoravskog okruga.

ĆUPRIJA: Makao bend i Una bend

Skupština opštine Ćuprija, takođe organizuje doček na trgu, uz nastup "Makao bend" i "Una bend". Prisutni na trgu biće počašćeni, čajem, kuvanom rakijom i vinom, a posle ponoći biće upriličen vatromet.

NIŠ: Nema organizovanog dočeka na otvorenom

Međutim, u Nišu na centralnom gradskom trgu proslave Nove godine neće biti, a razlog je, nedostatak para u gradskoj kasi. Nema ništa ni od ponude Nove stranke da organizuje doček jer grad nije odgovorio na njihov dopis. Ove godine nije bilo dodatnih ulaganja ni u dekorisanje grada, već je grad okićen već upotrebljenim ukrasima sa nekim malim dodacima.

KRAGUJEVAC: Ekonomska kriza sprečila doček na trgu

Skromnije nego ranijih godina, ali u svečanoj atmosferi i veselom raspoloženju, većina Kragujevčana je 2015. godinu dočekala u svojim domovima, kao i u hotelima i brojnim restoranima i kafićima.

U Kragujevcu nije bilo organizovanog dočeka Nove godine na trgu, ali je tradicionalno, sa krova gradske uprave organizovan vatromet. Dolazak 2015. godine obeležili su i brojni vatrometi u privatnoj režiji.

Dežurni u policiji i službi Hitne pomoći rekli su da do ponoći nije bilo većih incidenata, kao i da su intervenisali zbog nekoliko tuča i jednog udesa, u kojima nije bilo teže povređenih. Učesnici tih tuča i jednog udesa bili su pod dejstvom alkohola.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i njegov zamenik Nebojša Zdravković petnaest minuta po ponoći pošli su u obilaz dežurnih službi policije, Vatrogasne službe, Zavoda za hitnu pomoć i Zavoda za stomatologiju.

REKOVAC: Bez organizovanog dočeka

Rekovac, takođe neće organizovati doček na trgu, ali se razmišlja da organizuje doček Srpske nove godine, izjavio je predsednik opštine Predrag Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track