UPOZORENJE VOZAČIMA: Oprez na putu zbog poledice
Foto: Reuters

Auto moto savez Srbije

UPOZORENJE VOZAČIMA: Oprez na putu zbog poledice

Srbija -
Ovakvi vremenski uslovi mogu dovesti do povećanog broja saobraćajnih nezgoda, a kritične deonice su mostovi, nadvožnjaci, podvožnjaci, kao i ulasci i izlasci iz tunela

BEOGRAD - Iako su snežne padavine prestale, niske temperature i jak mraz pretvaraju svaku mokru deonicu u led i jaku poledicu, saopštio je danas Auto moto savez Srbije (AMSS).

Ovakvi vremenski uslovi mogu dovesti do povećanog broja saobraćajnih nezgoda, a kritične deonice su mostovi, nadvožnjaci, podvožnjaci, kao i ulasci i izlasci iz tunela.

Magla dodatno otežava saobraćaj na području Požege i Kraljeva, pa se apeluje na vozače da smanje brzinu kretanja i održavaju veće odstojanje između vozila.

Prema informacijama zimske službe Javnog preduzeća "Putevi Srbije" na državnim putevima prvog i drugog prioriteta, snega mestimično ima u raskvašenom stanju do pet centimetara, u nižim predelima Vranja, Valjeva, Novoga Pazara, Užica, Ivanjice i Čačka.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanjaputničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja