POMOĆ KIKINDSKIM TROJKAMA: Porodici Kočiš laknulo, imaće novac da bebama kupe mleko!
Foto: Saša Urošev

Plemeniti gest

POMOĆ KIKINDSKIM TROJKAMA: Porodici Kočiš laknulo, imaće novac da bebama kupe mleko!

Srbija -
Nemam više prilike da svom sinu pomognem, ali sam srećna što mogu nešto dobro da učinim za Danijela, Melisu i Alisu kaže Snežana Vuković, čiji je sin jedinac Renato stradao u požaru udiskoteci “Kontrast”

KIKINDA: Širi se krug dobrih ljudi spremnih da pomognu Seniti i Antalu Kočišu, koji su nakon dvadeset godina zajedničkog života, 30. septemba prošle godine dobili Danijela, Melisu i Alisu.

Uoči novogodišnjih praznika prve trojke rođene u kikindskom porodilištu, vraćene su u roditeljski dom iz beogradskog Institutu za neonatologiju. Za nezaposlenog oca i majku svaka pomoć je dobro došla, jer nisu u zavidnoj finansijskoj situaciji.

Senita, koja je u 37. godini trojke rodila nakon veštačke oplodnje, nema mleka pa mora da ih hrani veštačkim za prevremeno rođenu decu. Ta činjenica nije promakla Kikinđanki Snežani Vuković i njenom zauvek ranjenommajčinskom srcu:

Snežana Vuković i Antal Kočiš
Snežana Vuković i Antal Kočiš

- Kad sam nedavno u Kuriru saznala da im je neophodno mleko, odlučila sam da im pomognem. Tokom januara, februara i marta snosiću troškove nabavke mleka u mesečnom iznosu od 10 hiljada dinara. Nažalost, više nemam prilike da pomognem svom sinu.

Srećna sam što sam dobila priliku da nešto dobro učinim za ove anđele. Potrudiću se da se na ovome ne završi moja briga o Danijelu, Melisi i Alisi. Na raspolaganju ću im biti u bilo koje doba dana i noći ­ poručila je Snežana, čiji je sin jedinac Renato stradao u požaru u novosadskoj diskoteci “Kontrast”.

Senitu i Antala ganuo je ovaj gest je im samo za mleko i pampers dnevno treba 2.000 dinara. Ova porodica se izdržava od 9.000 dinara, koliko Senita primi platu kad joj se odbiju krediti koje je morala da podigne zbog troškova veštačke oplodnje:­

Human gest Snežane Vuković zbilja je vredan pažnje. Mi smo im pre nekoliko dana odneli bebi posteljinu, peškire i sredstva za higijenu­ rekla je za Kurir Aranka Felbab, sekretarka kikindskog Crvenog krsta.

Otac dobija posao

Puno mi je srce što će biti ispunjeno obećanje Pavla Markova, predsednika opštine Kikinda.Darujući naše bebe, obećao je da će učiniti sve da dobijem posao. Jedna firma za fizičko-tehničko obezbeđenje ponudila mi je stalan posao. Mojoj sreći nema kraja­ rekao je Antal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track