BAGRDANSKO JEZERO: Plivanje za časni krst sutra u podne
Foto: Fonet

Na Bogojavljenje

BAGRDANSKO JEZERO: Plivanje za časni krst sutra u podne

Srbija -
S obzirom da je toplo vreme očekuje se učešće oko 50 devojaka i momaka, članova sportskih klubova, profesora i studenata fizičke kulture, policije, građana iz Jagodine, Paraćina, Ćuprije, Svilajnca, Kragujevca, Batočine

JAGODINA - Proslava velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja i tradicionalno 13. plivanje za časni krst, biće održano sutra u podne na Bagrdanskom jezeru oko 15 kilometara severozapadno od Jagodine.

S obzirom da je toplo vreme očekujemo učešće oko 50 devojaka i momaka, članova sportskih klubova, profesora i studenata fizičke kulture, policije, građana iz Jagodine, Paraćina, Ćuprije, Svilajnca, Kragujevca, Batočine, izjavio je predsednik Organizacionog odbora Čedomir Vučićević.

Prijava učešća za tradicionalano plivanje za časni krst koji po tradiciji prati više stotina građana, traje do pred samo takmičenje, dodao je Vučićević. Pre samog takmičenja sveštenici Crkvane opštine Svilajnac održaće liturgiju i osveštati krst za koji se pliva. Gosti na ovoj svetkovini biće počašćni toplim čajem, kuvanim vinom i rakijom, obećao je Vučićević.On je rekao da je manifestaciju pomogao Jagodinski sportski savez.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track